Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A Vidámpark szomorú vége

Több mint egymilliárd forintból mentené meg az összeomlástól a Budapesti Vidám Park Zrt.-t a városvezetés - derül ki a Magyar Hírlap birtokába került tervezetből.

A napilap szerdai száma ismerteti, hogy három forgatókönyv készült: végelszámolással való átalakulást vagy az állatkertbe való beolvadást javasolnak, illetve a döntés elodázását 2011. szeptember 30-ig.

Az első szerint a Vidámpark az év végén jogutód nélkül megszűnik, feladataira új költségvetési szervezetet alapítanak. Ehhez a Vidámpark végelszámolásán át vezet az út, amire az idén 650 millió, jövőre 150 millió forintot különítene el Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Ez még nem oldaná meg a likviditási gondokat, a felszámolás megelőzéséért 240 millió forint tulajdonosi kölcsönt, valamint 100 millió forint vissza nem térintendő tőkejuttatást adna a főváros. Ugyanezek a költségek merülnek fel, ha a másik utat választva a Fővárosi Állat- és Növénykertbe olvasztanák az intézményt.

Ha a döntés elhalasztását választaná a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a főpolgármester-helyettesi előterjesztés akkor is szükségesnek tartja a fizetőképesség fenntartásához szükséges 240+100 millió forint azonnali pénzátadást.

A Vidámparkról januárban vált ismertté, hogy csődközelbe jutott, jóllehet már tavaly szeptemberben látható volt a hiány, s így még a tavaszi nyitás is kérdéses volt - ismerteti a Magyar Hírlap.

Olvasóink írták

  • 2. vanessa 2010. augusztus 25. 16:06
    „szép napot!nem csodálom,hogy kevesen mennek már a vidámparkba hiszen nagyon drága, miből vigyék el a gyerekekekt? ,belépő, a szorakozás nem 1 ftba kerül, soknak megélhetési gondjaik vannak,”
  • 1. mindigatutit 2010. augusztus 25. 14:56
    „bezzeg a szomszédban a marchenpark úgy pörög,hogy az hihetetlen.lehet valamit tudnak a sógorok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusban rekordot dönt a vállalati felvásárlások értéke

Jelentősen nőtt a vállalati összeolvadások és felvásárlások száma a nyár folyamán és ezzel friss… Tovább olvasom