Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A veszprémi kórházban olcsóbb az oltás

A Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán négy, lélegeztetésre szoruló beteget ápolnak.

Kettőjük szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Az egészségügyi miniszter egyetért azzal, hogy a várandósok külön oltóhelyen kapnak oltást; a Veszprém megyei kórházban olcsóbban lehet védőoltáshoz jutni.

A Fejér megyei intézmény helyettes orvos igazgatója, Szabó Gabriella tájékoztatása szerint az intézmény infektológiai osztályán hét beteget kezelnek influenzával, illetve influenzaszerű tünetekkel. Közülük három betegnél mutatta ki a laboratóriumi vizsgálat a H1N1 vírus által okozott fertőzést, de a többiek is az influenzának megfelelő "klinikai képet mutatnak".

A kórház infektológiai osztályára a járvány kezdete óta hat kismama került be. Ötnél igazolódott az újinfluenzavírus-fertőzés. Valamennyien időben jelentkeztek az orvosnál, intenzív ellátásra egyikük sem szorult - mondta el a helyettes orvos igazgató. A Fejér Megyei Szent György Kórház oltópontot működtet az intézmény bőrgyógyászati osztályán, az enyingi és a sárbogárdi rendelőintézetben is.

Az ÁNTSZ-szel egyeztetve a várandósok számára pedig kedden a Seregélyesi úti telephelyen alakít ki oltópontot. Egyre több intézmény jelöl ki olyan helyeket, ahol kizárólag a kismamák jelentkezhetnek oltásért. Székely Tamás egészségügyi miniszter támogatja és örül ezen kezdeményezéseknek; mint kedden újságíróknak elmondta, az intézményvezetők is alkalmazkodtak ahhoz, hogy egyre több kismama kéri a védőoltást és ennek megfelelően alakítottak ki oltóhelyeket. Hangsúlyozta, hogy a várandósok bárhol kérik is az újinfluenza-vírus elleni védőoltást, azért fizetniük nem kell, hiszen a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak.

A Veszprém megyei kórházban ingyenesen adják be a védőoltást - az országban elsőként döntöttek így -, s itt a vakcina ára is csak 1675 forint. Rácz Jenő intézményvezető közölte azt is, hogy hétfőtől a zirci városi kórházban is ingyenes lesz az oltás beadása

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nem a vakcina ára, hanem a Fidesz megosztó kommunikációja

Az MSZP szerint nem a vakcina ára, hanem a Fidesz megosztó kommunikációja tartja vissza az embereket… Tovább olvasom