Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A versenyképesség a vállalkozókon múlik

Győr az ötödik állomása annak a kétnapos road show-nak, mely az uniós csatlakozás előtt a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességét hivatott növelni.
Magyarországon 850 ezer a kis- és középvállalkozások száma. Miközben a foglalkoztatottak kétharmada ezeknél a cégeknél keresi a kenyerét, a hazai bruttó termelés nem egészen felét állítják elő, kivitelük az országosnak pedig nagyjából egyötöde.

A magyar vállalkozások, az unióhoz csatlakozó másik kilenc ország kis- és középvállalkozásaival együtt a már 18 millió uniós céghez csatlakoznak. Olyan országok vetélytársaihoz, mint a belgák, a hollandok. (Utóbbinál a nemzeti jövedelem nyolcvan-kilencven százalékát állítják elő a kis- és közepes cégek.)

Minden olyan kezdeményezés hasznos tehát, amely a magyar cégek versenyképességét szeretné segíteni, ami ösztönzi a régiós befektetéseket. Az Annax International ezzel a céllal indította el tavaly év végén Régiók az EU kapujában elnevezésű tájékoztató körútját. A tegnap Győrött, a megyei kereskedelmi kamara székházában kezdődött szimpózium az ötödik a sorban. A régiós v állalkozók szakmai előadásokat hallgatnak, látogatásokon vesznek részt. Tegnap a győri nemzetközi ipari parkban jártak.

A három északnyugat-dunántúli megye; Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala az országban elsőként hozta létre a régiók kamaráját. Ez a térség már az uniós vetélytársakhoz méri a teljesítményét. Az ország uniós tagságával még nyitottabbá válik a gazdaság, még nagyobb szerepe lesz az országon belüli és az országokon átnyúló együttműködéseknek, melyek új és új formákkal gyarapodnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ránk vár a világ!

Egzotikus utazásra csábító és hazai barangolásra invitáló ajánlatok. Az ötödik alkalommal… Tovább olvasom