Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A Vegyépszer hazahozta magyar munkatársait Líbiából

Az utolsó magyar munkatársait is hazahozta Líbiából a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. hétfőn - közölte Németh Imre, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. külföldi projektekért felelős vezérigazgató-helyettese kedden az MTI kérdésére.

A csoport alkalmazottai és az alvállalkozók azon a 80 milliárd forint értékű infrastruktúra-beruházás előkészítésén dolgoztak, amit 2010 márciusában nyert el a Vegyépszer.

A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a tervezés fázisán dolgozott az a 16 magyar, akiket hazahoztak. Az utolsó 9 ember hétfőn érkezett Magyarországra. A magyar munkatársak fele a Vegyépszer csoport alkalmazottja, a többi alvállalkozó.

A tavaly márciusban elnyert üzlet egyébként évtizedek óta a legnagyobb külföldi vállalkozása a magyar építőiparnak.

Németh Imre a további lehetőségekről annyit mondott: "reméljük, hogy a munkát mielőbb folytatni tudjuk. Most olyan nagy a bizonytalanság Líbiában, hogy csak reménykedhetünk a projekt folytatásában."
A cég honlapján olvasható korábbi közlemény szerint a Vegyépszer az észak-líbiai Az-Zawya város közműveinek kiépítésére kapott megbízást.

Ennek részeként 600 kilométernyi csatornahálózatot és 450 kilométer vízvezetéket fektetnének le, 600 ezer négyzetméter járdát készítenének el, az útépítésekhez 600 ezer tonna aszfaltot használnának fel, és csaknem 400 kilométer hosszan kiépítenék a város közvilágítását is.
A munkát a 2010 márciusában hatályba lépett szerződés alapján 40 hónap alatt kellene elvégezni. A tervek szerint az irányítók és a gépkezelők a Vegyépszer alkalmazottai lennének, összesen 100-120 magyar dolgozna a csúcsidőszakban a beruházáson. A megbízó újabb megrendeléseket is kilátásba helyezett, amelyek révén a munkák volumene másfél-kétszeresére is nőhet - közölte korábban a Vegyépszer.
A Vegyépszer fővállalkozóként végzi a megbízást, és a korábbi közlés szerint Magyarországról több alvállalkozót szeretne bevonni a projektbe.

Olvasóink írták

  • 2. bigrip83 2011. február 23. 09:20
    „Én egyike voltam annak a 10 utolsó kimenekített magyarnak. Elmondhatom, hogy a Vegyépszer az ég vílágon semmit nem tett annak érdekében, hogy hamarabb hazajussunk. Úgy jutottunk fel a gépre, hogy volt jegy április 28-ra, csak a légítársaágok nagyobb gépeket küldtek és ott a reptéren felkönyörögtük magunkat.

    A pénzről meg senki se ámítson, mert nincs. A vegyépszer a saját dolgozóit sem fizette ki, nemhogy minket. Mi konkrétan szerződés nélkül, így útólag már fizetés nélkül veszélyeztettük a biztonságunkat.”
  • 1. Jandex 2011. február 22. 19:42
    „Hazajöttek a legények,na akkor megint építenek 2 Km autópályát 600 Mrd-ból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: a tatárszentgyörgyi áldozatokra emlékezte

A két évvel ezelőtt történt tatárszentgyörgyi fegyveres támadás két halálos áldozatára emlékeztek… Tovább olvasom