Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A vasút feladata lenne a takarítás

A mosonmagyaróvári vasútállomás melletti MÁV-aluljáróban időnként tapasztalható áldatlan állapotokról és kezelésükről tegnap adott hírt a Kisalföld. Az ügy kapcsán Mosonmagyaróvár polgármestere, Szabó Miklós dokumentumokkal is alátámasztott új információkkal szolgált.
– Utánanéztünk és kiderült, hogy a hivatal és a MÁV Győri Pályafenntartási Főnökség között már 1992-ben született egy megállapodás a mosonmagyaróvári állomás gyalogos-aluljárójának üzemeltetése, fenntartása és takarítása tárgyában. A dokumentum kimondja, hogy a műtárgy világítási, üzemeltetési és fenntartási költségeit az önkormányzat fizeti, a világítás fogyasztásmérése pedig külön órával történik.
– Az aluljáró víztelenítését biztosító szivattyú üzemeltetése és javítása, a 179 négyzetméternyi terület időszakos takarítása a győri pályafenntartási főnökség, míg a falazat és a teherhordó szerkezet vizsgálata, illetve a 297 négyzetméternyi felület festése a MÁV feladata.
– A megállapodás aláírása óta sok év telt el, s célszerűnek tartanám, ha a jövőben a részletek tisztázása után a városüzemeltető látná el a teendőket. Így a jelenleginél rugalmasabban reagálhatnánk a felmerülő problémákra, és az aluljárót használók is kulturáltabb körülmények között juthatnának el munkahelyükre. Tárgyalásokat kezdeményezve ez ügyben már fel is vettük a kapcsolatot a MÁV-val – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mivel küzd a téli depresszió ellen?

Tovább olvasom