Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

A vasárnap ünnep

A győr-nádorvárosi evangélikus gyülekezet istentiszteleti alkalmait szeretné sajátos vasárnapi programokkal gazdagítani két fiatal lelkész: Ryll Cecília és Ócsai Zoltán.
A lélek- és közösségépítő kezdeményezés nem előzmény nélküli: két évvel ezelőtt már próbálkoztak hasonlóval, tudtuk meg Ócsai Zoltántól. A vasárnap délután öt órakor kezdődő programok – „Szenteld meg az ünnepnapot!” – üzenetével azt szeretnék tudatosítani, hogy az ünnep nemcsak a délelőtti istentiszteletig, hanem egész vasárnap tart. A beosztás szerint a hónap első vasárnapja a zene jegyében telik. Elsősorban családi muzsikát, a zenei hajlammal megáldott gyülekezeti tagok bemutatkozását tervezik. A második alkalom a misszióé. Így megismerkedhetnek többek között a Kék Kereszt alkoholistamentő misszió, a Bárka, mozgássérültekkel foglalkozó szervezet és a börtönmissziós lelkész munkájával. A harmadik vasárnap délutánt az irodalomnak szentelik, a negyedik pedig a képzőművészeté. Minden ilyen alkalom rövid áhítattal zárul.
A programok már megkezdődtek. Az elmúlt vasárnap Scott Daniel Ryll tartott nagy sikerű előadást missziós munkájáról, január 19-én délután öt órakor egy beszélgetés keretében Gülch Csaba olvas fel verseiből, írásaiból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januári témánk: Egészséges otthon

Édes Otthon mellékletünk januári témája az egészséges otthon. Cikkösszeállításunkban… Tovább olvasom