Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

A válság a szelektív hulladékgyűjtést is veszélyezti

A gazdasági válság miatt veszélybe került a szelektív hulladékgyűjtés, ezért állami beavatkozást van szükség a rendszer működtetése érdekében - mondta Katona Kálmán, MDF-s képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő szerint a szelektív hulladékgyűjtést az újrahasznosítható nyersanyagok iránti keresletcsökkenés veszélyezteti. Az MDF szerint a lakossági szelektív hulladékgyűjtést mindenáron fenn kell tartani, és át kell segíteni a válság utáni időkre, ehhez azonban állami beavatkozásra van szükség. Az MDF javaslatai alapján a hulladékfeldolgozó társaságoknak egyebek mellett kedvezményes hitelt kellene biztosítani, a már meglévő hiteleikhez pedig 12 havi moratóriumot.

Az MDF szerint állami beavatkozásra van szükség a koordináló szervezetek szintjén is, itt javaslataik szerint a gyártók hulladékhasznosítási kötelezettségeit kellene differenciálni, és járulékkedvezményt kellene adni a munkahelyek megtartása érdekében. Katona Kálmán arra is felhívta a figyelmet, hogy a költségvetés újratervezésénél figyelembe kell venni a termékdíj befizetések várható jelentős csökkenését.

Olvasóink írták

 • 2. matriné 2009. január 17. 11:25
  „A Kisalföld napilap egyik oldalán volt látható, ahogy négy ember ráhelyezte a kezét a bebálázott hulladékra.
  Gondolom az érte kapott pénzre is?
  Manapság az éghető háztartási hulladékokat a normális emberek hőtermelésre hasznosítják és nem adják át a szemétszállító cégeknek.
  Ma még mindig olyan tehetségtelken vezetők vannak ebben az országban,hogy nem képesek azoktól tanulni, akik a szemetet hasznosítják hő, s energia termelésre ebbe az országban.Csupán szállíttatják egyik helyről a másikra. Utána pedig rekultiváltatják! Azaz magyarul elföldelik! Nem is beszélve arról, hogy attól is bezsebeltetik a szállítási díjat, akitől egy deka szemetet sem visznek el. Erre jó az "Önkormányzati rendelet gyártó" képvésői csoport! No és ezek kinek az érdekeit képviselik?”
 • 1. TancsKaszabell 2009. január 16. 11:56
  „Sopronból egy ,sajnos,negatív példa!
  A jelenlegi helyzetre tökéletes példát a Lokomotív szálló melletti "Szelektív hulladék gyűjtő helyen"láthatnak.
  Rendszeresen nagy mennyiségű göngyöleget helyeznek el,és ez a tárolókapacitást túllépi.Talán,a szállítás gyakoriságának növelésével, javítható a helyzet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs megközelíthetetlen település

Nincs megközelíthetetlen település Magyarországon az ónos eső és a fokozott jegesedés ellenére sem… Tovább olvasom