Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A turisták között a legtöbb német

Az idén a tavalyihoz képest nagyobb beutazóforgalmat remél a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), amit relációs politikájával is igyekszik elősegíteni a társaság – mondta Róna Iván, a társaság vezérigazgatója.
A vezérigazgató elmondta: az idén az első negyedévben 1 százalékkal csökkent a beutazók száma, ami gyakorlatilag stagnálás.
Czánt Ildikó, a társaság frankfurti külképviseletének vezetője úgy vélte, a gyógy- és az ökoturisztikai fejlesztések növelhetik az évek óta stagnáló, Magyarországra irányuló német turistaforgalom mértékét.
Ugyan hagyományosan a német vendégek a leggyakoribbak Magyarországon, számuk évek óta nem haladja meg a 700 ezret, ami 2,7 millió vendégéjszakát jelent egy évben – közölte a frankfurti képviselet vezetője. Hozzátette: Magyarországra csábításuk annál is inkább érdeke Magyarországnak, hiszen a németek az egyik legtöbbet utazók Európában; tavaly például 60 milliárd eurót költöttek utazásra.

Jönnek az oroszok?

A vízumkiadás és a légi közlekedés szűk keresztmetszete alapvető gátja az orosz turisták magyarországi látogatásának – jelentette ki Szegedi Andrea, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. moszkvai képviseletének vezetője.
Ennek ellenére, az elmúlt évben 108 ezer orosz látogatott Magyarországra, ami 30 százalékos növekedés egy év alatt. A vendégéjszakák száma 50 százalékkal nőtt, ami a legnagyobb dinamikát mutatja a küldő országok sorában, miközben az orosz turisták a dupláját költik az európai vendégek átlagköltésének – mondta.
A nehézségek között említette, hogy egyelőre csak Moszkvában és Szentpéterváron működik vízum kiadására jogosult magyar konzulátus Oroszországban. Miközben például Nagy-Britanniával napi húsz repülőjárat köti össze Magyarországot, orosz viszonylatban csupán heti húsz. Az oroszok számára is az egyik legnagyobb vonzerőt a kastélyszállók, illetve a termál- és gyógyfürdők jelentik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagykárjelzések a gyümölcsösökből

Növényvédelem - „Az elmúlt héten sok kistermelő keresett meg bennünket igazgatóságunkon. A… Tovább olvasom