Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A túlélésért küzdenek a vállalkozások

A kintlévőséggel rendelkező magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) több mint 45 százaléka hitelt vett fel azért, hogy gazdasági partnereit kifizesse, ez a hitelállomány pedig veszélyezteti a vállalkozók magánegzisztenciáját is, hiszen jelentős vállalkozói vagyon híján többnyire a magáningatlan a bankkölcsön fedezete – közölte a Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) saját felmérésére hivatkozva.
Az MMV több mint 70, főként az építőiparban és a kereskedelemben tevékenykedő céget kérdezett meg. A cégek meghatározó részénél – 70,42 százalékánál – a családnak a vállalkozáson kívül nincs más állandó jövedelme.

A közlemény szerint csaknem minden megkérdezett cég azt jelezte, hogy helyzetében 2002 és 2009 között jelentősen romlott, ez egyaránt megmutatkozik a jövedelmek évenkénti alakulásában, vagy a foglalkoztatotti létszám csökkenésében. A vállalkozók több mint harmada – 36,62 százaléka – válaszolta azt, hogy a forgalomcsökkenés a cég jövőjét veszélyezteti. A válaszadók közel 40 százaléka arról számolt be, hogy a vállalkozás helyzete magánvagyonukat, megélhetésüket alapjaiban veszélyezteti.

Az MMV a felmérés eredményeire hivatkozva azt állítja: a cégek csaknem 40 százaléka szerint teljesen bizonytalan a jövő, nincs elég megrendelésük, ezért csak reménykednek a túlélésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeolvadás: megszűnik az APEH, mégis működik tovább

Az APEH valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) a január 1-től létrejövő egységes szervezetben, a… Tovább olvasom