Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

A traktoroké a 85-ös főút

Minden bizonnyal megbénul a megye legfontosabb közlekedési tengelye, a 85-ös főút, illetve az 1-es és a 84-es főút egy-egy szakasza. A forgalomlassítással tüntető gazdák konvoját tilos megelőzni. A rendőrség kerülő útvonalak, vonatok használatát javasolja.
Az agrárdemonstrációk újabb állomásaként több száz traktorból, vontatóból és autóból álló konvoj lassítja az 1-es, a 85-ös és a 84-es főút forgalmát ma reggel hattól délután körülbelül két-három óráig. Az akcióban várhatóan legalább ezer ember vesz részt, és Fejér, Veszprém és Vas megyéből is érkeznek gazdák – tudtuk meg Oláh Ferenctől. A sajátos tüntetés egyik szervezője elmondta, „eddig mezítláb versenyeztünk olyanok ellen, akik Adidas szöges cipőben indultak, de most már az egyik lábunkat is eltörték". Szerinte ez az utolsó pillanat az uniós csatlakozás előtt, hogy a kormány még valamit tegyen a hazai mezőgazdaság megmentésére, „különben keresztet vethetünk erre az ágazatra".

A gazdakörök és a gazdaszövetkezetek által koordinált forgalomlassítás során a járműoszlop Győrszentiván-Kertvárosból indul el az 1-es főúton, áthalad Győrön – a Mártírok útján és a Szent István úton –, majd az Elvis-parknál a 85-ös számú főútra fordulva Csorna, illetve Kapuvár felé veszi az irányt, és a 84-es számú főúton ér el Kópházára. A szervezők több csatlakozási pontot – például a megyeszékhelyen az ETO-stadiont, a 85-ös főúton a rábapatonai és az enesei elágazót – iktattak az útvonalba, ahová újabb résztvevőket várnak.

A várhatóan óránként 15–20 kilométeres sebességgel haladó menetet rendőrök biztosítják. A biztonság érdekében a rendőrök a menetoszlop előzését tiltani fogják, ezért a 85-ösön – a Sopron felé vezető sávban – nagy torlódás várható. A konvoj holnap reggel hét órakor indul visszafelé Kópházáról ugyanezen az útvonalon a megyeszékhelyre. Akkor szintén a menetidő jelentős megnövekedésére kell számítaniuk az utazóknak.

A rendőrség azt kéri, hogy az autósok a jelzett időben lehetőség szerint kerüljék el a 85-ös főútvonalat, válasszanak kerülő utat – például a Fertőendréd és Sopron közötti 8518-as számú utat –, vagy szálljanak vonatra. A biztosítást végző rendőrök számítanak a közlekedők türelmére, megértésére, és bíznak abban, hogy agresszivitással, felelőtlenséggel senki sem veszélyezteti önmaga és mások testi épségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye útjaira ezer gazdát várnak hétfőn

Minden eddiginél nagyobb, de békés demonstrációra készülnek hétfőn a megyei gazdák, ha addig nem… Tovább olvasom