Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A trafiktörvényről dönt ma a parlament

Ma dönt a parlament a trafiktörvény elfogadásáról, így a jövő év második felétől fő szabály szerint csak dohányboltokban lehet majd cigarettát kapni. Megkezdődik a munkahelyvédelmi terv végrehajtásához szükséges törvénymódosítások tárgyalása, és újra megnyitják a 2013-as költségvetés részletes vitáját is.
Az Országgyűlés februárban öntötte végleges formájába a trafiktörvényt, de a zárószavazást elhalasztották, amíg az Európai Bizottság kialakítja a véleményét róla. Az uniós testület nem emelt kifogást, így 2013. július 1-jétől az állam kizárólagos gazdálkodási körébe tartozhat a dohánytermékek kiskereskedelme, és azokat csak koncessziós szerződés alapján működő kereskedők árulhatják majd. Az előterjesztés országszerte nagyjából hétezer dohánybolt létrejöttével számol.

A parlament a trafiktörvény elfogadása után a nyári rendkívüli ülésszak utolsó ülésén megszavazott agrárkamarai törvényen módosíthat, alig két hónap elteltével.

A Ház ezután megkezdi a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához szükséges törvénymódosítások általános vitáját, így megtárgyalja a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló kormányzati javaslatot.

Ma tárgyalnak a képviselők a Miniszterelnökséget vezető Lázár János két javaslatáról is. Az egyik arra irányul, hogy veszítse el mandátumát az az önkormányzati, illetve nemzetiségi önkormányzati képviselő, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, míg a másik kiemelt juttatást biztosítana az elhunyt kormányfő özvegyének.

Szintén napirendre kerül Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető indítványa, hogy kössék rendőrségi engedélyhez a világörökségi területen lévő, szeszes italt mérő vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását.

Az ülésnap második felében újra megnyitják a jövő évi költségvetés részletes vitáját, a képviselők nyolc órán keresztül tárgyalhatnak a módosító javaslatokról.

Olvasóink írták

  • 1. ATXadmin 2012. szeptember 11. 07:22
    „ez magyarország szabályozzunk szarrá valamit ez legyen a legnagyobb gondja ennek a kibaszo** országnak hogy hol lehessen dohányárut venni.................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

132 ezer forint Gyurcsányék közterület-használati díja

A Népszabadság információi szerint 132 ezer forintot kellett fizetnie Gyurcsány Ferenc volt… Tovább olvasom