Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A torz arcú kislány szülei ügyvédhez fordultak

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordultak panasszal annak a másfél éves szentesi kislánynak a szülei, aki torz arccal, ajak-, állcsont- és szájpadlás-hasadékkal született.

   Az orvosszakértő szerint a kislány rendellenességét az orvosoknak már a terhesség 18. hetében - egy ultrahangos vizsgálatnál - észre kellett volna venniük, de az a gyermek megszületéséig nem derült ki. Ráadásul a szülés után a családnak kiadott zárójelentésben az szerepel, hogy az asszony egészséges kisfiúnak adott életet.

A kislány annyira eltorzult arccal jött a világra, hogy szülei azt hitték, nem éli túl az első napokat. A szakértői vélemények szerint az elváltozást ki kellett volna mutatni egy alap ultrahangnak is.

A kislány ajak-, állcsont- és szájpadlás-hasadékkal született, emellett a bal szemére nem lát. Pedig édesanyja a terhesség alatt folyamatosan járt a különféle vizsgálatokra, de orvosa szerint mindig minden rendben volt.

Dorina a bal szemére nem lát, az nem helyrehozható. A hasadékokat zárják, a műtéti hegeket rendezik, de sosem lesz teljesen rendben - mondta Csőke Tünde, a kislány édesanyja. A kislány már eddig is túl van több plasztikai műtéten, de a következő 15-20 évben még rengeteg beavatkozás és megpróbáltatás vár rá.

Érett fiú magzatot szült 3360 grammal - ez áll a szülés utáni zárójelentésben, amit a család ügyvédje mutatott meg. A gyermek viszont kislány és sérült.

Ábrahám László ügyvéd elmondta: a szentesi kórház folyamatosan hárítja a felelősséget, a sérülten született gyerek nevelésével kapcsolatban életvezetési tanácsokat akarnak adni. Ezért fordult a család végül ügyvédhez, illetve az Egészségbiztosítási Felügyelethez.

 

Olvasóink írták

 • 8. Bornemissza 2008. november 06. 08:33
  „#makaroni Nyilván mint anyuka te máskép látod a kérdést,de ne itéljünk mindjárt,és az orvost rögtön meghurcolni,Lehet,hogy a szülö is hibás,hogy ilyen gyereket hozott a világra,azt is vizsgálni kéne,hogy eljárt e rendesen terhesgondozásra,csináltak e több dimenzios ultrahangos felvételt amely kiszürte volna,még a lehetöségét is,hogy nyomorék gyerek jöjjön a világra,tehát mielött az orvost és az államot pereljük,magunkba kéne szálni,hogy mindent megtettünk e,hogy a babánk egészségesen szülessen meg!!!Manapság divadba jött a kártéritési perek sokassága,és az orvosok lejáratása!!”
 • 7. László 2008. november 05. 15:34
  „Nagyon érdekes,hogy az orvost hibáztatják,hogy nyomorék gyereket csinált az apa,gyerekválalásnál elöbb minden anyuka-apuka vizsgáltasa meg magát,hogy nincs e vérprobléma,vagy milyen gyogyszereket szedett mielöt teherbe esett,igy kiküszöbölhetö,hogy nyomorék gyerek jöjjön a világra!!”
 • 6. makaróni 2008. november 05. 10:17
  „Szörnyű, hogy egyesek hogyan vélekednek egy ilyen szörnyűségről! Arra még nem gondoltak, hogy esetleg csak most, másfél év után gyűlt össze a pénz az ügyvédre? Természetes, hogy perelnek, mert így talán mással nem fordul majd elő! Bár erre sajnos kicsi az esély! Szükségük van a pénzre, mivel a kislány sérült, ezért az édesanyja nyilván nem tud visszamenni dolgozni!Nekem is van egy kislányom, és rosszabbat el sem tudnék képzelni, mint hogy neki valami történne! Teljes szívemből együtt érzek a családdal, és sok erőt, kitartást kívánok!”
 • 5. bb100 2008. november 04. 13:06
  „Bornemissza!!!

  Elég szomorú, hogy így vélekedsz, neked a családodba ilyen nem fordult elő az buztos, de ne is forduljon de az is lehet hogy te vagy az orvos.
  A pénz jogos, ha most perel, ha máskor egy életre szenvedni fog az a kisgyerek, te nem tudod mi az a 25-30 ezer forint amit az állam ad az anyának, hogy megéljen a gyerekével. Ha nem tudsz semmit ne itélkezz sajnos vannak még ilyen... emberek...”
 • 4. Bornemissza 2008. november 03. 09:05
  „Szégyenteljes követelés a szülöktöl másfél évvel születés után,bizonyára valakik tanácsára fordultak ügyvédhez,mert pénzt látnak a gyerek nyomoruságábol,hát szomoru,ha ilyenek a szülök,a biroságnak volnék nem itélném meg,mert elévültnek tekinteném,a gyerek születése pillanatában volt hiányos,nem pedig másfél év mulva,itt a lovéra hajtanak!!”
 • 3. Tobiás 2008. november 02. 18:14
  „Azért érdekes ez a kártéritési igény ,születésétöl másfél évvel kilog a lólább eddig nem jutott eszébe,én nekem születése perceiben tettem volna szová a hibát!”
 • 2. KK 2008. november 02. 15:33
  „Egyáltalán nemteszik jól. Abból a pénzből amit perelnek akár 10 embert lehetne megmenteni. Szerencsétlen szülészeknek sincs idejük mindenre figyelni mert tele van romákokkal a szülőszoba, potyognak ki másodpercenként hármasával.”
 • 1. méreg 2008. november 02. 06:57
  „Jól teszik ha ügyvédhez mennek a családnak fájdalom ez :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EB Felügyelethez fordultak a torz arcú kislány szülei

Szentes - Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordultak panasszal annak a másfél éves szentesi… Tovább olvasom