Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A történelem óriása

Winston Churchill a huszadik század leghíresebb és Nagy-Britannia legkiemelkedőbb miniszterelnöke, a modern kori történelem óriása. A „legeket" Roy Jenkins briliáns életrajzban indokolja.
Hatvan évet töltött a XX. században a brit és a nemzetközi politika élvonalában Winston Churchill. Életrajzírója, a saját politikai tapasztalatokkal is rendelkező Roy Jenkins élvezetes sítlusban tárja az olvasó elé Churchill redkívüli karakterét. Churchill munkásságának összetettségét érzékelteti, hogy a konzervatív párt vezére, a brit miniszterelnök (1940–1944, 1951–1954 között), az egyesült Európa kezdeményezője, a hatásos szónoklás tudora szépírással és történetírással is foglalkozott, sőt: festett.

Bár köztudottan kedvelte a whiskyt, a jó szivart, az éjszakázást, alkalmanként a kártyaszenvedélynek hódolt, s nagy utazónak is tekinthető, jó házasságban élt feleségével, Clementine-nel. Feljegyzései között föl-fölbukkan Reves Emery (Révész Imre) és felesége neve, ösztönzésükre írta meg Churchill visszaemlékezéseit, „személyes történelmét".

(Roy Jenkins: Churchill I–II. kötet. Fordította: Magyarics Tamás), Életművek-sorozat, Európa Könyvkiadó, 1237 oldal, 6500 forint)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.21.

Tovább olvasom