Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A több évtizedes munka elismerése

Dr. Király Jenő-díjat vehetett át az egészségügyben végzett több évtizedes munkájáért dr. Juhász Kálmán. A nyugdíjba vonult háziorvos vallja: a szakmához csak empátia és az emberek szeretete kell.
A hűség napján Dr. Király Jenő-díjat adtak át dr. Juhász Kálmánnak, aki egykor a belváros körzeti, majd háziorvosaként tevékenykedett. Stornó Gábor, Soproni Horváth József, Mühl Aladár, Füredi Oszkár és Friedrich Károly is a betegei közé tartoztak, sőt, a díj névadóját, dr. Király Jenőt is jól ismerte.
– Harminchárom éven keresztül dolgoztam az egészségügyben, kezdetben fél évig gégészként, majd háziorvosként – mondja a kitüntetett, majd hozzáteszi, nem bánta meg a váltást. – Nagy-nagy türelem kell az orvosi pályához és az emberek szeretete, tisztelete. Azonban a jól képzett és hozzáértő asszisztensek nélkül az orvos nem végezhet jó munkát. Én mindhárom asszisztensemmel remekül tudtam együtt dolgozni. Nemcsak a lexikális tudásuk, de lelkiismeretességük is nélkülözhetetlennek bizonyult a munka során, mindezen túl kiválóan értettek a számítógép kezeléséhez, amivel én sajnos nem dicsekedhetek.
Dr. Juhász Kálmán minden páciensét jól ismerte, nem csak a betegségeiket. – Ma már sajnos se idő, se energia nem jut arra, hogy az orvos és a beteg megismerhesse egymást – teszi hozzá. – Fiatal orvosként idős páciensemnek segítettem felhozni a szenet a pincéből, de azt hiszem, erre a szakmában már nem jut idő. A túlzott adminisztráció leterheli az egészségügyben dolgozókat és ezt a betegek is megérzik.
Dr. Juhász Kálmán két évvel ezelőtti nyugdíjazása óta családjának, unokáinak él. A mindig derűs egykori háziorvos kitüntetése átvételekor a városvezetőktől megtudta, nagy részben jó humorának köszönheti az elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom