Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A tervek szerint halad az M3-as új szakaszának építése

Az Őr és Vásárosnamény közötti sztrádaszakaszt 2014 őszén adják át a forgalomnak.
Loppert Dániela munkák állásáról szólva elmondta, a teljes szakaszon elkészült a földmű, a gázszállító vezeték kiváltását pedig mintegy egy kilométeres szakaszon már elvégezték. A hat híd közül négynél már megtörtént a gerendák beemelése, a munkálatok tavasszal folytatódnak.

A keresztező utak építése folyamatban van, a sztráda nagy részén pedig már ráépítették az alaprétegre az első aszfaltréteget, tavasszal a kopóréteg beépítésével folytatódnak a munkálatok. Jövő nyáron kezdik el a szalagkorlátnak és a forgalomtechnikai elemeknek a telepítését, valamint a vadvédő kerítés kiépítését - ismertette.

Loppert Dániel hozzátette, a kivitelező jelenleg a téli üzemmódra készül fel, ennek keretében kiépítik például a várható csapadék ellen az ideiglenes vízelvezetéseket és lezárják az elkészült burkolatokat.

A 11,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos autópálya a megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól. A kivitelezést az M3 Kraszna 2012 Konzorcium végzi nettó 15,4 milliárd forint értékben. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: sikeres évet zár a magyar külpolitika

"Minden fontosabb területen előrelépést ért el a diplomácia, és a Magyarországgal szembeni… Tovább olvasom