Kisalföld logö

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 13°C | 24°C

A természet patikája

Brit kutatók úgy vélik, megfejtették a szívbarát fokhagyma titkát. A szakemberek szerint a titok nyitja az allicin, az az aminosav, amely a fokhagyma jellegzetes ízét és szagát előidézi.
Az allicin ugyanis kénes vegyületekre bomlik, és ezek reakcióba lépnek a vörös vérsejtekkel, ezáltal hidrogén-szulfidok képződnek, amelyek ellazítják a véredényeket. Ennek következtében a vér könnyebben áramolhat, a vérnyomás pedig csökken – olvasható a BBC News honlapján.

A hidrogénszulfidok kis koncentrációban a sejtek közötti kommunikációt is segítik. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a fokhagyma rendszeres és ésszerű fogyasztása rendkívül egészséges, ezzel szemben arra figyelmeztetnek, hogy a fokhagymapótló szereknek lehetnek mellékhatásaik.

– Azokban a térségekben, ahol magas a fokhagymafogyasztás, így például a Földközi-tenger vidékén és a Távol-Keleten, kétségkívül ritkábban fordulnak elő szív- és érrendszeri megbetegedések – mutattak rá a szakemberek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tükrünk a kapcsolat

Az igazán hosszan tartó kapcsolatoknak az a feltételük, hogy mindkét fél számára fontosak legyenek,… Tovább olvasom