Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A téma: ünnepek és bérek

Az üzletekben dolgozók aktuális gondjairól, az ünnepek előtti nyitvatartási időről és a jövő évi keresetnövekedésről beszélt Győrött Batke Éva, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) alelnöke.
Az utóbbi évek szakszervezeti küzdelmének köszönhetően ünnepnapokon országszerte zárva tartanak az üzletek. E téren nincs gond. Ám december 24-én délután négyig, ötig lesznek nyitva a Kisalföldön is a bevásárlóhelyek. Ez ugyan nem ellenkezik a törvénnyel, de a munkavállalói érdekképviselet szerette volna elérni, hogy a karácsony előtti csúcsforgalom miatt egyébként is megterhelt kereskedelmi alkalmazottak a szenteste okán ennél korábban hazaindulhassanak, tudtuk meg Batke Évától. A KASZ alelnöke, aki a napokban a szövetség megyei képviseletének évzáró ülésén vett részt, azt is elmondta, hogy az ágazatban foglalkoztatottak átlagkeresete az országos átlagot alig éri el. Ezért az Országos Érdekegyeztetési Fórumon jövő évre elfogadott, 4,5 százalékos reálbér-növekedést eredményező keresetajánlást időszerűnek tartja.
A KASZ egyezséget kötött a Tesco Global Áruházak Rt.-vel. Batke Éva a megállapodás tartalmából kiemelte a panaszeljárás új rendjét. Ezentúl ugyanis ha az alkalmazottak valamelyike kifogásolja munkakörülményeit, a vele való bánásmódot, nemcsak pereskedve, helyi fórumon is rendezheti ügyét. Az alelnök elmondta: a hazai multinacionális kereskedelmi cégek közül eddig egyedül a Tescóval sikerült megállapodnia a KASZ-nak, ám már a Match-csal is tárgyal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy százalékos GDP-bővülést vár 2003-ra a Kopint-Datorg

A Kopint-Datorg Rt. előrejelzése szerint az infláció éves mértéke 2002-ben 5,3 százalék, 2003-ban… Tovább olvasom