Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A tél nyomait tüntetik el

Az Állami Közútkezelő Kht. munkatársai megkezdték a tél okozta sebek eltüntetését az utakon. Országszerte 292 helyszínen, köztük a 86-os főúton is dolgoznak.
Az Állami Közútkezelő Kht. munkatársai dolgoznak a 86-os főúton, Bősárkány és Csorna között. A társaság munkatársai országszerte 292 helyen igyekeznek a téli időszak utáni karbantartást elvégezni. A kht. szóvivője, Szőnyi Zsolt a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a munkálatokkal a tervek szerint május végére végeznek.
– A 86-os főúton Beled és Csorna térségében is a kátyúzást, felújító festést, karbantartást végzik kollégáink – mondta elöljáróban Szőnyi Zsolt. – Az ország 30 ezer kilométeres közúthálózatát ugyanis igencsak megviselték az elmúlt hónapok. Az időjárás gyakori változása, a többszöri enyhülés, majd az újabb lefagyás, a hóolvadás, jegesedés a legnagyobb ellenségei az útfelületnek. Emiatt országosan is nagyon leromlott útjaink állapota. Több helyen nem is elegendő a kis felületű kátyúzás, ezért ahol lehetséges, útfelújítást végzünk el. A 86-os főúton is a tél nyomait próbáljuk eltüntetni, javítással, festéssel, karbantartással. A munka része még a jelzőtáblák megtisztítása, helyenként pótlása.
A szóvivő megjegyezte: a közútkezelő összes, azaz 87 üzemmérnökségén átálltak már a téli szolgálatból a nyári üzemre, jelenleg 292 helyen dolgoznak az utakon országszerte. A kht. éves költségvetése 26,6 milliárd forint, ebből fedezik a munkálatok költségeit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bókok nőknek

Nézem és azon gondolkodom, kegyed tetszik-e már nekem vagy igyak még? Még több bók itt. Tovább olvasom