Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

'A tehetséggondozás az ország jövőjének megalapozása'

Bajnai Gordon szerint ha Magyarország a jövőben, a válság után is érvényesülni akar, akkor a tehetséggondozásba kell befektetnie.
Erről a miniszterelnök a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program indító sajtótájékoztatóján beszélt kedden Budapesten. A kormányfő úgy fogalmazott: ebben a helyzetben, amikor még az oktatásban takarékoskodni kell, a tehetséggondozásra, az ország jövőjének a megalapozására kell, hogy legyen pénze a kormánynak.

Véleménye szerint az uniós forrásra támaszkodó keretösszeget úgy kell elkölteni, hogy az százszorosan, ezerszeresen megtérüljön az országnak. Mint mondta, nem véletlen, hogy ha bárhol a világban azt kérdezik a magyaroktól, mire büszkék, akkor azt mondják: "a magyar zsenikre, a zseniális magyarokra". De kikre leszünk büszkék 30 év múlva, és megteszünk-e mindent azért, hogy legyenek ilyen teljesítményű emberek, akik itthon érvényesülnek? - tette fel a kérdést.

Bajnai Gordon kiemelte: a Magyar Géniusz Program arról szól, hogy az, amire olyan büszkék vagyunk, arra a jövőben is legyen okunk büszkének lenni, és teremtsük meg annak az alapjait, hogy Magyarország hosszú távon is sikeres lehessen. Hiller István oktatási miniszter a rendezvényen azt mondta: ostobaság négy évekre osztani a tehetséggondozást. "Nincsen narancssárga tehetség, meg piros, egyszerűen tehetség van" - fogalmazott.

A projektgazda Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége tájékoztatása szerint a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program segítségével először nyílik lehetőség a segítők országos képzésére; több száz tanárt, óvónőt és szülőt készítenek fel, ezzel húszezer tehetséges diákot érnek el. A projekt kiemelt céljai közé tartozik a tehetségsegítés regionális központjai, a Tehetségpontok számának növelése. A szervezet közlése szerint a kétéves program 700 millió forintos támogatást kapott a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt cégek is számláznak partnereiknek

Az elmúlt egy évben 26 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, de több száz ilyen cég még mindig… Tovább olvasom