Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A technikás labdarúgók megnyerik a mérkőzéseket

A labda legyen nálunk, élvezzük a játékot! A tehetséges és technikás labdarúgóink pedig megnyerik nekünk a mérkőzéseket – mondta el lapunknak adott interjújában Lendvai Miklós, az SVSE NB III-as labdarúgócsapat edzője.
– Éppen egy hónapja dolgozik a soproni SVSE labdarúgócsapatával. Az eltelt időben feltérképezhette a csapatot. Mire számított, amikor ide érkezett?
– Az elején furcsa volt számomra a helyzet, ugyanis nem terveztem, hogy elkezdem az edzői pályafutást. Úgy érzem, kezdek már belelendülni. Azt nem egyszerq megszokni, hogy nem mint játékos, hanem edzőként foglalkozom a labdarúgással. A másik oldalon állok, és a szavam dönt. Persze az is igaz, hogy a döntésekért a felelősséget is vállalni kell. Határozott elképzeléseim vannak, hogy mit szeretnék kezdeni a csapattal. A vezetőknek, valamint a játékosoknak köszönhetően hamar sikerült beilleszkednem. Egy kérésem volt a csapat felé: az egymás iránti tisztelet maradjon meg. Részemről ezt garantálhatom. Vallom, e nélkül nem érdemes elkezdeni dolgozni.
– A bajnokság elején a csapat konkrét célt tqzött ki, ez pedig a feljutás. Mindenesetre a dobogós helyek egyikének megszerzése. Tartható?
– Amikor idekerültem, napról napra mind több információt szereztem be a csapatról. Meg kellett tudnom, mire képesek a játékosok, egyáltalán milyen állapotban vannak. A külföldi tapasztalatok alapján megpróbálom a csapathoz igazítani a játékszisztémát. Mindenkinek meg kell találni a legjobb pozíciót. Jelentősebb változást kellett megtennem. Sok tehetséges és fiatal játékosunk is van, akik egészen biztos, hogy rövid időn belül magasabb osztályban fognak majd játszani. Éppen ezért olyan elemeket is gyakorolunk, amit az NB I-ben használnak. Természetesen azon dolgozunk, hogy megszerezzük az első helyezést. A legfontosabb, hogy legyen nálunk a labda, és élvezzük a játékot. Kevés mozgással és sok passzal jobbak lehetünk az ellenfeleinknél. Ezt a fajta mentalitást szeretném átadni a kreatív játékosainknak.
– Egy edzőnek előnyös, hogy nem a legmagasabb osztályban kezdi a pályafutását?
– Tapasztalatszerzésnek mindenképpen ez a legmegfelelőbb. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az SVSE NB III-as csapatának játékos-edzője lehetek. Tudni kell, nálunk félamatőrök játszanak, akik tanulnak vagy dolgoznak labdarúgás mellett. Így az edzésszámunk is kevesebb. Emiatt is van, hogy fizikálisabban gyengébbek, mint az első osztályban, valamint a játékgyorsaságuk is kisebb. A pálya minősége nem azért rosszabb, mert nem foglalkoznak vele megfelelően, hanem több csapat is ugyanazon a helyen játssza a mérkőzéseit, vagy tartja az edzéseit.
– A sok munka mellett volt ideje körbejárni Sopront, megismerni a várost?
– Rengeteg változás történt velem az elmúlt hetekben, megmondom őszintén, sajnos még nem volt erre alkalmam. Úgy tervezem, hogy 2–3 napot a városban töltök, a többi napokon pedig ingázom. Egyelőre viszont Zalaegerszegen szeretnék tovább élni. Így sokat találkozhatok a kislányommal is.

Névjegy

A harminckét éves Lendvai Miklós Zalaegerszegen kezdte a pályafutását, az első profi szerződését tizenöt évesen kapta. Az UEFA B licences edzői képzést Belgiumban szerezte, többek között a Győri ETO-ban, a Ferencvárosban, Franciaországban, Belgiumban és Cipruson is futballozott. A védekező középpályás nem volt még tizennyolc éves, amikor Horvátország ellen szerepelhetett a válogatottban. A címeres mezt huszonháromszor húzhatta magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom