Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A társasház építtetője a felelős a bontásért

„ Győr, Galgóczi Erzsébet utca. Hogy lehet az, hogy a 4 hete elkészült aszfaltos utat már több helyen feltúrták, foltozzák?! Nekünk, lakóknak kellett megfizetnünk a 60–70 ezer forintot, hogy elkészüljön végre 3 év után. Felháborító és elkeserítő!”

– Az ismételt útfelújítási munkákért az egyik új társasház építtetője a felelős – tudtuk meg Tóth Pétertől, a városi útkezelő szervezet munkatársától. Az elkészült Galgóczi Erzsébet utcát, melyet a polgármesteri hivatal városépítési irodája bonyolított le, október 6-tól kapta meg az útkezelő szervezet üzemeltetésre. Még októberben fény derült arra, hogy a Galgóczi u. 34–36. számú társasház építtetője az útépítés során nem tett intézkedést az ivóvízbekötés, illetve a fogyasztásienergia-csatlakozás kiépítésére; ezt a mulasztást a társasház építtetője elismerte.
– Az ivóvízvezeték csatlakozása során az egy négyzetméternyi útfelület felbontásához a városépítési iroda egyetértésével intézményünk megadta a közterület-bontási engedélyt. A fogyasztásienergia-bekötést út alatti átfúrással oldották meg, melynek következtében az aszfalt felpúposodott. A bontott felületeket a társasház építője helyreállíttatta az utat építő vállalkozóval, így a szerződésben vállalt útépítési garancia sértetlen maradhat – tájékoztatott Tóth Péter, hozzátéve, hogy amennyiben a helyreállítás nyomán hibák keletkeznek, érvényesíteni fogják garanciális jogaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton az FTC

Ma rendezik a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját. A Gyirmót és az FC Sopron is egygólos… Tovább olvasom