Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A tanár úrnál nem állt az alku

Ezer forint volt az egyik, hatmillió a másik tétel, mindeközben a bankosnak kikiáltott „igazgató úr” kétmillióval kínálta meg a játékost. Samodai Imre némi habozás után döntött, s tovább játszott. Szerencséjére hatmillió forintot nyert a TV 2 népszerű „bőröndös” játékában.
A győri Prohászka-iskola történelemtanára egy csapásra ismert lett az egész iskolában: diákjai, kollégái, ismerősei szorítottak érte. Azt már tőle tudjuk, hogy hónapokkal ezelőtt egy másik televíziós játékra jelentkezett, ám az akkor éppen munka nélküli tanárt kapacitálták: vegyen részt a TV 2 Áll az alku című műsorában. A történelem és kommunikáció szakon végzett és éppen munka nélküli tanár elfogadta az ajánlatot.
– Egy elbeszélgetésen vettem részt, no és legfeljebb reménykedtem, hogy 1 és 50 millió forint között akár nyerhetek is valamennyit – sorolta Samodai Imre. – Kedvelem a játékokat, a szellemi vetélkedőket. A keddi volt a 104. adás, amelyen részt vettem, ezzel pedig Tibi bácsi után a második leghosszabb időt eltöltött játékosként debütáltam.
A győri Prohászka-iskola történelemtanárának a szeptemberi tanévkezdéskor különösebben be sem kellett mutatkoznia diákjai előtt. Sokuk előtt ugyanis ismert volt Samodai tanár úr személye.
– Elégedett vagyok a nyereményemmel – sommázta a nyertes. – Konkrétan még nem tudom, mire költöm el ezt az összeget, de szívem szerint utaznék belőle. Szívesen ellátogatnék egy Real Madrid-meccsre, Egyiptomba vagy Spanyolországba, ahová életem eddigi legszebb nyaralása köt.
Jelenleg szüleimmel és két húgommal Mosonszentmiklóson élek, példaképem pedig a nagypapám.
Nyolcvannégy éves, ő csupán egyszer járt külföldön, igaz, a háború idején, bejárta gyalog fél Németországot. Szeretnék olyan kedvvel, habitussal élni, ahogyan ő.
A mosonszentmiklósi fiatalember nem mindennapi izgalmakat élt át a helyhatósági választásokon. Indult a polgármesteri székért és falubelijével, Bedő Csabával együtt azonos szavazatot kapott. Mosonszentmiklóson új választásokat írtak ki, amit 2007. január 14-én tartanak. Esetleges megválasztása élete legnagyobb kihívása elé állíthatja. A megyei másodosztályban edző és a harmadik vonalban játszó Samodai Imre most nem a szerencséjében, leginkább a szavazók döntésében bízik. Kockázat, illúziók nélkül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első pályázat

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom