Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A támogatás örökléséről

Az anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságok öröklés miatti átvezetésére és a támogatás kifizetésére csak bizonyos feltételek mellett van lehetőség – hívja fel az örökösök figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A jogosultság tulajdonosának, illetve a támogatás kedvezményezettjének elhalálozását tíz napon belül kell bejelenteni az MVH illetékes megyei kirendeltségénél az ügyfél-regisztrációs rendszerbe, a halotti anyakönyvi kivonat egyidejű megküldésével. A hagyatéki leltárban és a hagyatékátadó végzésben szerepeltetni kell az állatállományt, az elhunyt tulajdonában lévő anyajuh- vagy anyatehéntartás-támogatási jogosultságot, valamint a különböző jogcímeken esedékes támogatást. Ha a hagyatékátadó végzés ezekről nem rendelkezik, az MVH csak a póthagyatéki eljárás után tudja folyósítani a támogatást és átvezetni a jogosultságokat. További feltétel, hogy az örökös(ök) is rendelkezzen(ek) ügyfél-regisztrációs számmal, amit a hagyatékátadó végzésben is fel kell tüntetni.
A jogosultságok átvezetéséhez az örökös nevére kérelmet kell benyújtani, amely tartalmazza a jogerős hagyatékadó, illetve póthagyatéki végzés hiteles másolatát. A kérelmeket az MVH központi címére (MVH KTI-ÁTKTO, 1385 Budapest 62, Pf. 867) kell eljuttatni a hagyatékadó-végzés jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül. A határidő elmulasztása esetén az MVH a jogosultságokat az országos kvótatartalék javára megvonja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom