Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

A találkozások vására

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg szerdán kapuit a Győri Általános Vásár, ezúttal összekapcsolva az Agroraab élelmiszer-ipari és mezőgazdasági kiállítással. A vásáron 224 kiállító vesz részt.
Ha Győrre azt mondják, hogy a találkozások városa, akkor most ezt a jelzőt kiemelten is megérdemli a Magvassy-sportcsarnok területén tegnap megnyílt általános vásár és az Agroraab-kiállítás. Kétszázhuszonnégy kiállító ajánlkozik fel bemutatkozásra a látogatónak, s persze üzleti céllal reménybeli partnereinek. A hazai üzletembereken kívül Európa tíz országából is eleget tettek az invitálásnak, eljöttek, hogy Győrben találkozzanak egymással.

Százötven éves múlt

A szabadtéri színpadon, amely a következő napokban sok színes kiegészítő program helyszíne lesz, elsőként Roszik Péter, a megyei agrárkamara elnöke, majd Kassai Róbert, az Iposz alelnöke, az Európai Integrációs Tanács tagja és Parragh László, a magyar kereskedelmi kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket és szólt elismeréssel a vásár megrendezéséről. Balogh József, Győr polgármestere megnyitóbeszédében arról szólt: örvendetes, hogy folytatódik a győri neves vásárok százötven évre visszatekintő hagyománya. Elismerés illeti a vásárszervezőket a hagyományőrzésért, s minden évben a modern megújulásra való törekvésért. Külön is örömmel köszöntötték a vásáron a szlovákiai Galánta küldöttségét, élén Záreczky János polgármesterrel.

Díjak és díjazottak

A megnyitónap „ ceremóniájához " tartozott a vásári díjak átadása. Idén új formában történt az elbírálás: a díjakat felajánlók szakmai véleménye volt a döntő.
A díjazók és a díjazottak: az általános mezőgazdasági kategóriában a megyei agrárkamara díját a folyékony műtrágyával foglalkozó Ponton Kft. kapta. Az általános egyéb kategóriában a polgármesteri hivatal díját a Wolf Orvosi Műszer Kft. nyerte. Az FVM Agrár Marketing Centrum díját a zöldség-gyümölcs feldolgozó és forgalmazó Horker Kft. vihette el. A Győri Vásár Kft. gépipari díja a szalagfűrészeket gyártó Vasfog Bt.-é lett. A városi sportigazgatóság informatikai díjára a Szintézis Computer Rendszerház Kft. érdemesült. Jármű kategóriában az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. díja a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. birtokába került. Kisvállalkozók közül a Győri Ipartestület díját a Palatia Nyomda és Kiadó Kft. vezetője vehette át. A Győri Vásár Kft. a lakberendezési kategóriában a Naturtrade kft.-nek ítélte a díjat. A megyei önkormányzat díját a szolgáltatás kategóriában a Gardénia Lakástext il Szolgáltató Kft., az építőipari kategóriában a megyei kereskedelmi és iparkamara díját az Ablakcentrum Kft. nyerte. A Győri Vásár Kft. idén újként termékdíjat ajánlott fel, ezt a Tondach Magyarország vihette el, ismert tetőcserepeiért.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A koreaiak szétfutották a lengyel reményeket

Sok mozgásos, lendületes játékkal szerezte meg első győzelmét a világbajnokságok történetében… Tovább olvasom