Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A találkozás öröme mindenért kárpótol

A soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának gondozónője, Kolhauser Mihályné Ilona nővér a szociális tagozatban vehette át „A megye szolgálatáért” díjat. Munkakedve nyugdíjaséveihez közeledve is töretlen.
– Amikor néhány napra elmegyek szabadságra, a nővértársaimtól kérdezgetik a gyerekek, hol van Ilona néni, mikor jön már. Aztán, ha újra dolgozni jövök, a nyakamba borulnak, annyira örülnek – meséli Kolhauser Mihályné Ilona nővér. – Megható pillanatok ezek, amelyek újabb erőt adnak a munkámhoz. És ismételten eszembe jut, mennyire nem bántam meg, hogy édesanyámat követve ezt a hivatást választottam. Korábban karácsonykor előfordult, hogy hazahoztam egy-két „gyermekemet”. A kis unokámmal játszottak, nevettek a fa alatt. Csodálatos érzés volt.
Ilona nővér szociális tagozatban vehette át „A megye szolgálatáért” díjat. Elhivatottságát bizonyítja, hogy családanyaként – két gyermek nevelése és a napi munka mellett – is vállalkozott a szakképesítés megszerzésére, hogy szakemberként még többet tehessen a rábízott gyermekekért. A Fogyatékos Gyermekek Otthona megnyitása óta a gondozási egységben dolgozik. Az akkor még gyermekkorú ellátottjaihoz nagy szeretettel közeledett, mindig volt hozzájuk egy jó szava, egy anyai simogató mozdulata. Emiatt, amint lehetőség nyílt rá, segéd-gondozónői munkakörbe került. Figyel a gondozottak egészségi, mentális állapotára, türelmes velük, ismeri örömeiket, bánataikat. A szülőkkel maradéktalanul jó a kapcsolata, a gondozottak törvényes képviselői tisztelettel, hálával szólnak munkájáról. Munkatársaihoz is figyelmes, azok szívesen kérik ki tanácsait problémáikhoz. A nyugdíjasévekhez közeledve is fáradhatatlan, gondozottjai iránti szeretete, odaadása töretlen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - közölte az Egészségügyi… Tovább olvasom