Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A szúnyogokat májustól figyelik

T. illetékesek! Reméljük, hogy idén „időben” megkezdik a szúnyogirtást. Előre is köszönöm.

Az ár elvonult, a talajvíz maradt. A pinnyédi „lápvidéket” járva joggal remélhetem ugye, hogy arra már városatyáink és -anyáink is rájöttek, ahhoz, hogy a Baross úton ne csípjenek a szúnyogok, a vízpartokon kell hatékonyan irtani. Ugye már megszületett a felelős döntés, lesz rá elég pénz?
Nemcsak ez a két SMS érkezett szerkesztőségünkbe szúnyogügyben, de ezek összefoglalták azokat a kérdéseket, amelyek olvasóinkat foglalkoztatják. Mi a helyzet tehát? – kérdeztük Nagy Csabától, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. sajtószóvivőjétől. A válasz az volt: „Sokéves megfigyelések alapján a levegő hőmérséklete májustól nem süllyed éjjel sem 10 Celsius-fok alá. Ezt azért fontos tudni, mert 10 fok alatt a kis szúnyogok elpusztulnak, a védekezést és az irtást tehát ezután kell és érdemes elkezdeni. Tény: az árvíz levonulása után a mélyebb fekvésű területeken tocsogók keletkeznek, nagy mennyiségben itt tudnak szaporodni a szúnyogok – amennyiben a megfelelő hőmérséklet ehhez adott. A fentiek ismeretében május elsejétől indul a monitoringrendszer, vagyis a szúnyogok mennyiségének figyelése. A Komszol ennek figyelembevétele után dönt a szúnyoggyérítési program megkezdéséről.”
A válasz tehát egyértelmű: a szúnyogirtás ideje még nem jött el. Olvasóinkat azonban kérjük, ha környezetükben már előtte is problémát jelentenek a szúnyogok, jelezzék – s a Kisalföld „utánajár”...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros küzdelemre számított a választáson?

Tovább olvasom