Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A Szülőföldünkért Egyesület

a kultúráért és az idősekért

A Szülőföldünkért Egyesület önállóan indul az önkormányzati választáson Csornán. A város tíz körzetében képviselőjelöltje van a szervezetnek és polgármesterjelöltet is állított. Három képviselőjelölt sajtótájékoztatón beszélt az egyesület programjáról.
Tudósné Tóth Mária (5-ös körzet) kijelentette: az egyesület programjain mindig sokan vettek részt. Népszerű a Minimax-nap, a Katalin- és Erzsébet-napi bálok, a Terefere című sorozat. A Benkó Dixieland Band karácsonyi muzsikája minden hallgató számára felejthetetlen, ezért ezeket a rendezvényeket folytatják.
Szalay Balázs (6-os körzet) megjegyezte: „Tudjuk, hogy a kormányzati megszorítások miatt a jövőben még kevesebb pénz jut a kultúrára. A kulturális szférát és az iskolákat szinte szolgáltató ágazattá minősítették át, alárendelve a piac és pénzvilág törvényeinek. A közművelődési intézmények népességmegtartó szerepe vitathatatlan. A fiatalok ismerjék meg, hogy mennyi értéket teremtettek elődeik. Ezért is szerveztünk eddig két honismereti vetélkedőt. Évente legalább egy helyi vonatkozású kiadványt szeretnénk összeállítani. Támogatjuk a fiatal tehetségek képességeinek kibontakoztatását és megismertetésüket” – hangsúlyozta.
Szűcs Jánosné (3-as körzet) szerint Csornán a nyugdíjasok közérzete nagyon rossz. Mint mondta, környezetében közel 300 egyedülálló idős él, sok közöttük a beteg. Nagy segítség lenne számukra, ha megszólítanák őket, segítenék a rászorulókat a mindennapi ügyek elintézésben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom