Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

˝A sztrájkolókat kínozzák!˝ - Schiffer rendőrt hívott az MTVA-hoz

Kihívta a rendőrséget Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője vasárnap késő este az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisához.

Kihívta a rendőrséget Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője vasárnap késő este az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisához, mert szerinte az ott éhségsztrájkoló dolgozókat fény- és hanghatásokkal "kínozza" a munkáltató.

Az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes a helyzetet értelmező levelet adott át az LMP politikusának, akit egy karácsonyi ajándékcsomaggal is meglepett.

Az LMP országgyűlési képviselője hívta ki ugyan a rendőrséget - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója -, de feljelentést zaklatás és a gyülekezési jog megsértése miatt már Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezető tett a kiérkező rendőröknél.

Schiffer András az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség tudomásul vette a feljelentést, és később döntenek arról, hogy megindítják-e az eljárást.

Az LMP frakcióvezetője szerint azokért a "megfélemlítésekért", amelyek a közmédián belül vannak, illetve azokért a "hamisításokért", amelyekre felhívták a figyelmet, valóban azok az emberek felelősek, akiknek a távozását az éhségsztrájkolók kívánják.

Nagy Navarro Balázs azt mondta az MTI-nek, hogy Böröcz István, az MTVA és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója távozását szeretnék elérni, "hiszen láthatóan nem akarják betartani a Magyar Köztársaság törvényeit".

A szakszervezeti vezető szólt arról is, hogy azért tett feljelentést, mert már múlt csütörtök óta erős reflektorral és hangos zenével próbálják őket megzavarni a Kunigunda úti gyártóbázisnál, ahol már tizenöt napja éhségsztrájkolnak.

A rendőrök kiérkezése után megjelent a helyszínen Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője, aki egy, az LMP vasárnap este nyilvánosságra hozott közleményére reagáló levelet és egy karácsonyi ajándékcsomagot adott át Schiffer Andrásnak.

A levélben foglaltakról szólva Cserháti Ágnes az MTI-nek elmondta: arra hívta fel az LMP frakcióvezetőjének figyelmét, hogy az éhségsztrájkolók demonstrációja magánterületen zajlik, s hogy a terület tulajdonosa nem is a közmédia, hanem Millenium Média Kft. Mint hozzátette: a demonstrációt a hatályos jogszabályok szerint senki nem jelentette be, így arra senki nem is kaphatott engedélyt.

A demonstrációt ugyan "éhségsztrájknak" nevezik, de az akció semmilyen formájában nem felel meg a sztrájktörvényben foglaltaknak - közölte Cserháti Ágnes, aki arra is kitért, hogy az MTVA "a jogellenesen demonstrálók" számára orvosi ellátást, fűtött pihenőszobát, megerősített biztonsági őrzést, tisztálkodási lehetőséget, mobil WC-t biztosít.

Mint mondta, ezt azért teszik, hogy elkerüljék annak lehetőségét, hogy a demonstrálók "mártírrá" váljanak.


Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. machers 2011. december 28. 00:57
  „81. szabo1936 2011.12.27. 22:21
  Köszönöm szépen!
  B.Ú.É.K!”
 • 83. SC 2011. december 27. 23:30
  „".Persze,ha szemet éri,ott okozhat, viszont éppen ezért csak testre lőnek vele. Persze vannak véletlenek."
  Nem okozhat,okozott.Nem is egy esetben.És persze,csak véletlen volt...
  "a gumilövedék nem okoz súlyos sérülést,egy erős ütéssel földre küldi a célzott személyt."
  Ezt a youtubon látható videók fényében gondold át még egy kicsit...
  És neked külön egy kis ajándék,ahol nem R.M,de a rendőr dobálja a betondarabot...
  http://www.youtube.com/watch?v=lzUDUkbpAsU”
 • 82. SC 2011. december 27. 23:15
  „80. Jerry
  Na ennek a hozzászólásnak se füle,se farka...:-)

  Ez tetszett a legjobban:
  "Gumilövedéket pedig csak kiképzett,erre alkalmas fegyverrel szabad csak kilőni"
  Kiképzett fegyver,persze...:-)))
  ".Egyébként a máriusz gyerek lelkesen dobálta betondarabokkal a rendőröket,és a társait is erre biztatta,Többször felszólították őket a cselekmény abba hagyására,aminek nem tett eleget, és még a vele intézkedő rendőröknek is neki ment,amit persze nem fotóztak le a társai csak azt,amikor vele szemben testi kényszert alkalmaztak."
  Képeket,videófelvételeket kérhetek?Vagy ezt csak az atv-n hallottad?.-)Nekiment a rendőröknek...:-))R.M kb 60 kiló,vaságyastól.Egyedül sétált oda hozzájuk,nem dobálta őket.Esetleg még valami hazugság részedről?
  Figyelmedbe ajánlom ezt a felvételt:
  http://www.youtube.com/watch?v=l7SGQ6DUiP8”
 • 81. szabo1936 2011. december 27. 22:21
  „79.machers
  Nem tudom,hogy milyen lelki alapotban voltak az iraki foglyok Guantanamoban boldogak vagy boldogtalanok,de anyit tudok,hogy akik lefekudnek a kutyakal azok folebrednek a bolhakal!Az velemenyem szerint az egesz Gitmo dolog egy nagy hulyeseg volt.Nem ismerem oket igy nem tudom,hogy artatlanok voltak vagy nem az is lehet,hogy rosz helyen voltak a rosz idoben.
  Amugy egy szep boldog uj evet kivanok maganak.”
 • 80. Jerry 2011. december 27. 20:46
  „Túrabakancs," a Révész Máriusz agyonverése"erős ferdítés, főleg ami az agyat illeti.Egyébként a máriusz gyerek lelkesen dobálta betondarabokkal a rendőröket,és a társait is erre biztatta,Többször felszólították őket a cselekmény abba hagyására,aminek nem tett eleget, és még a vele intézkedő rendőröknek is neki ment,amit persze nem fotóztak le a társai csak azt,amikor vele szemben testi kényszert alkalmaztak. Érdekes módon, csak az előállítása után igazolta magát,és hivatkozott mentelmi jogára, amivel el is engedték.Érdekes, hogy ezeket már nem mondta el a sajtónak, valahogy elfelejtette.Ami meg a szemkilövést illeti,nem árt tudni, hogy a tömegoszlatáskor használt gumilövedéknek a célja az, hogy célzott lövéssel a tömegből kiemelje a hangadókat.a gumilövedék nem okoz súlyos sérülést,egy erős ütéssel földre küldi a célzott személyt.Persze,ha szemet éri,ott okozhat, viszont éppen ezért csak testre lőnek vele. Persze vannak véletlenek.Egyébként a légfegyver komolyabb sérülést okozhat, főleg avatatlan kézben,mégis mindenkinek engedély nélkül lehet,és lőhet vele.Gumilövedéket pedig csak kiképzett,erre alkalmas fegyverrel szabad csak kilőni,és külön utasítás alapján, az előzőleg felszólított tömeg hangadóival szemben.Kis cipő, nem ferdíteni, csak ragaszkodni a tényekhez.Hitelesebb leszel.”
 • 79. machers 2011. december 27. 17:26
  „75. szabo1936 2011.12.27. 16:32
  De boldogok lettek volna azok az (egyébként ártatlan) iraki foglyok, akiket Guantanamoban csak Enimennel kínoztok volna.”
 • 78. machers 2011. december 27. 17:22
  „76. Túrabakancs 2011.12.27. 16:42
  "...Révész Máriusz agyonverése..."
  Ne túlozz! Félmunkát végeztek.
  Egyébként kiváló EP képviselőd - mint klasszikus - után szabadon: " Ki a ... az a Révész Máriusz?"”
 • 77. load 2011. december 27. 17:21
  „76. Túrabakancs
  Gratulálok.
  Szépen bemutatkoztál.”
 • 76. Túrabakancs 2011. december 27. 16:42
  „1. előzőleg liberális média, most jobboldali... 2014-ben el lehet menni leváltani
  a kormányt akinek nem tetszik. Addig meg felesleges a hőbörgés.
  2. a hanghatás az terrorizmus? A fejmagasságban kilőtt lövedékek, a Révész Máriusz
  agyonverése, a rombolók békén hagyása a tett helyszínén aljas szándékból, az nem terrorizmus?!
  3. az LMP valóban SZDSZ, csak kicsicsíra formájában. Meg lehet nézni az alapítóik és támogatóik
  nagy részének a származási körét. / R..+ZS.. / Már ha értitek...
  4. én nem zenét nyomatnék ott helyben nekik, hanem egy ..arszippantó autót rendelnék a helyszínre,
  majd azt otthagynám min. két napig, majd ezután nem sokkal romániai árusokat küldenék rájuk, az
  erőszakosabb fajtából.”
 • 75. szabo1936 2011. december 27. 16:32
  „73.pappe
  De boldogak letek volna azok az iraki fogvatartotak akik Saddam idejen be voltak bortonozve es csak a rock=zenevel kinoztak volna oket!”
 • 74. hablaty 2011. december 27. 16:00
  „Na akkor ezt tisztáztuk.-))”
 • 73. pappe 2011. december 27. 15:23
  „71-hez: Bocs, kimaradt az előző válaszomból, hogy a 67-es hozzászólásod alábbi mondatára reagálva írtam amit írtam: "Agyrém a hangos zenét, meg a fényt kínzásnak titulálni, maximum kellemetlen." Szóval ezt megcáfolandó hoztam fel a Szaddamos-rockzenés példát. Hogy igenis lehet kínzás is a hangos és non-stop szóló zene! Ettől még az elempés cirkusz persze, hogy is írtátok "kisstílű b..tatás". Igaz. Jah és valóban, Magyarországon egy Nótár Méri bömbölve valóban rettentőbb lenne, mint a Metallica! :)))”
 • 72. Jakutika 2011. december 27. 14:34
  „71
  Ez most hozzászólás volt?
  Valóban kisstílű b..tatás. Vajon ki rendelte el? Megáll e zaklatás tényállása? Megáll e a kínzás tényállása? Lesz e olyan bíró, aki ezt megállapítja, vagy ahogy az szokás, megint olyan bíró előtt köt ki az ügy, aki formai okokra hivatkozva ejti az egészet?
  Megéri e a hatalomnak, ez esetben a kormánynak, hogy napirenden tartsák a média durva és buta manipulálásának témáját, karöltve a gyülekezési jog ilyen pitiáner módszerekkel való akadályozásával. avagy végtére is megéri e hangszórókat bömböltetni?”
 • 71. hablaty 2011. december 27. 13:41
  „Pappe!
  Az eredeti témához: amit írsz azzal két gond van, egyrészt ezeket az embereket nem fogták el, hanem önként mentek oda, másrészt nem egy zárt szobába vannak, hanem kültéren.
  Nyilván ha összeszedték volna a tüntetőket lekötözik őket egy székre egy helységben és 40 centiről a szemükbe nyomnának egy 1000 wattos reflektort, meg bömböltetnék a fülükbe a Bódi Gusztit akkor igazad lenne.
  Viszont ez nem így van, ezért mondtam azt, hogy ebben az esetben ez kisstílű b.asztatás.

  Másrészt süldő koromban egy P.Mobil koncerten vagy egy órát kapaszkodtam a színpad sarkán álló mélynyomóban, szereztem is enyhe halláskárosodást.-))
  A Metallica jó zenekar, csak a jenkiket annyira nem kedvelem, inkább az északi rockbandákat szoktam hallgatni:
  Ensiferum, Amon Amarth,Children of Bodom, meg ilyesmi.”
 • 70. xverax 2011. december 27. 12:39
  „69.:
  Bódi Guszti szerintem sokkal nagyobb bünti lenne. Vagy SP akár fluor...stb
  A Metallica ugyanis elég jó kis brigád...”
 • 69. pappe 2011. december 27. 11:41
  „67-hez: (magánvéleményem): Egyáltalán nem agyrém! Annak idején, mikor az amerikaiak elfogták Szaddam Husszeint, a cellájában minden éjszaka óriási hangerővel heavy metal és hard rock zenét nyomattak. Így pihenésről szó sem volt, nem beszélve arról, hogy ezzel milyen pszichés ráhatást is elértek. Ha nem hiszed, hogy ez kínt tud okozni, javaslom próbáld ki egyszer, egész éjszaka mondjuk Metallica-t hallgatni, totál hangerővel! :)”
 • 68. xverax 2011. december 27. 10:27
  „A környéken élők nyugalmát nem zavarja a zene:)
  Ugyanis ott csak biztonsági őrök és őrkutyák élnek többnyire.... Elég messze van a legközelebbi lakóépület....”
 • 67. hablaty 2011. december 27. 09:10
  „Megakrieger!
  Egyetértek! Jó néhány fórumozónak egyáltalán nincs magánvéleménye, csak szajkózzák a kedvenc politikusaik sületlenségeit.
  Agyrém a hangos zenét, meg a fényt kínzásnak titulálni, maximum kellemetlen.
  A Schiffer is a nagyotmondásaitól lesz hiteltelen, ha azt mondta volna, hogy úri kaszinókban ilyent nem szokás tenni, meg mennyire kicsinyes, kisstílű a Tv vezetősége, arra azt mondom igaza van.”
 • 66. Jerry 2011. december 26. 19:58
  „Na de most tényleg, hogy is van ez?A szoci kormányok rendőrállamában a fidesznek szabadott rendőrkordont bontani, tv székházat felgyújtani, rendőröket betondarabokkal dobálni,közterületet több napra elfoglalni büntetlenül?Na és mindezekről a média élő egyenes adásban tudósított,közpénzen.A fidesz kormány alatt fellépők már egyből törvényszegők, a békés,éhségsztrájkolók bűnelkövetők? A székházat gyújtogatókat majdnem hőssé avatták,minden eljárást megszüntettek ellenük,sőt a törvényesen fellépő rendőröket állították bíróság elé.Hát igen, egy demokráciában lehet gyújtogatni,autókat szétverni míg egy diktatúrában még békésen éhség sztrájkolni sem?Talán jobb lenne gyújtogatni, rendőröket verni?Igaz, akkoriban ezért még a fidesz fizette az "elégedetlenkedő tömeget"aminek költségeit most államadósság címén megemelt adóként behajtják a lakosságon,mint ebadó,ingatlanadó,dohányadó stb,stb.Ugye,senki nem gondolta komolyan, hogy orbánékat nagyon izgatja az állam adóssága.Ők attól az adósságtól félnek,amit a fidezs vett fel erre,és amit bizony 2012 januártól kell vissza fizetniük.”
 • 65. SC 2011. december 26. 18:43
  „becsapód =becsapódtak:-)”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nehéz évet zárnak a magyar vállalkozások, és nem lesz jobb jövőre sem˝

Nehéz évet zárnak a magyar vállalkozások 2011-ben, és nem lesz jobb a helyzetük 2012-ben sem -… Tovább olvasom