Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A szóbelitől jobban tartanak az érettségizők

A középiskolás diákok több mint fele szerint a gimnázium, illetve a szakközépiskola nem ad elég segítséget a szóbeli érettségihez, csak az írásbeli vizsgára készít fel rendesen. Ez lehet az oka annak, hogy a diákok többsége a szóbelit tartja nehezebbnek, és ettől fél a legjobban.
A középiskolás diákok több mint fele szerint a gimnázium, illetve a szakközépiskola nem ad elég segítséget a szóbeli érettségihez, csak az írásbeli vizsgára készít fel rendesen. Ez lehet az oka annak, hogy a diákok többsége a szóbelit tartja nehezebbnek, és ettől fél a legjobban - derül ki a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) felméréséből.

A FISZ az írásbelikkel egy időben rendezett Nyilvános Próbaérettségi Vizsganapon faggatta az érdeklődőket, több mint háromszáz diákot arról, hogy elég felkészültnek érzik-e magukat.

Mint kiderült, a tizenegyedikes diákok nem elég rutinosak az érettségi feladatsorok kitöltésében, hisz csaknem 60 százalékuk a vizsganap előtt még nem töltött ki ehhez hasonló feladványokat.

A próbaérettségi után azt mondták, a feladatsorok sokat segítettek abban, hogy megismerjék az érettségi felépítését és típuskérdéseit, illetve az előttük álló egy évben mire kell nagyobb energiát fordítaniuk annak érdekében, hogy az érettségin a lehető legjobban teljesítsenek.

A FISZ május 9-én, azaz múlt szerdán rendezett nyilvános próbaérettségit az ELTE jogi karán. A tizenegyedikes középiskolások tankönyvszerzők által összeállított, emelt szintű feladatsorokat tölthettek ki a kötelező tantárgyakból. A munkára ugyanannyi idő volt, mint a rendes érettségin, a vizsgát pedig felügyelő tanárok ellenőrizték.

FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagykárjelzések a gyümölcsösökből

Növényvédelem - „Az elmúlt héten sok kistermelő keresett meg bennünket igazgatóságunkon. A… Tovább olvasom