Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A szlovák külügy nyugtalanságát fejezte ki az incidens miatt

Nyugtalanságának adott hangot, de egyedi bűncselekménynek minősítette a pozsonyi külügyminisztérium a budapesti szlovák nagykövetség elleni Molotov-koktélos támadást.

"A Szlovák Köztársaság külügyminisztériuma nagy nyugtalansággal tekint erre az incidensre, amelyet egyedi bűncselekménynek tart" - jelentette ki szerdán Peter Stano, külügyminisztériumi szóvivő.

A minisztérium szerint ez az elítélendő támadás is jelzi, hogy fokozott érzékenységgel kell kezelni a szlovák-magyar kapcsolatokat. Pozsony ugyanakkor ismételten hangsúlyozza, hogy "szükség van a szlovák és a magyar politikusok közti normális kétoldalú párbeszédre minden szinten".
Bugár Béla szerint közvetítő nélkül lehetetlen lesz csökkenteni a feszültséget a szlovák-magyar kapcsolatokban. "Ezt bizonyítják az utóbbi napok eseményei is" - nyilatkozta szerdán a Híd-Most nevű szlovákiai magyar párt elnöke a pozsonyi TASR hírügynökségnek. Bugár leszögezte: a feszültség csökkentése mindkét ország érdeke. Ezzel összefüggésben elítélte az éjjeli Molotov-koktélos támadást a budapesti szlovák nagykövetség ellen.

"Attól tartok, hogy ez még nem a vég" - jegyezte meg a szlovákiai magyar politikus. Szerinte a kapcsolatok kiélezése szerves része a jelenlegi szlovák kormány tevékenységének.

Bugár úgy vélte, hogy a Sólyom László meghiúsult révkomáromi látogatása kapcsán kirobbant diplomácia vitában mindkét fél hibázott.

Megjegyezte: hiba volt, hogy a révkomáromi szoborbizottság nem hívta meg a szlovák fél képviselőit is Szent István szobrának felavatására. Emlékeztetett arra, hogy az ünnepséget nem politikai pártok, hanem civil szerveztek készítették elő.

Olvasóink írták

 • 8. ti-a-bi 2009. augusztus 27. 23:07
  „A koktélt slota dobta be,-azóta kijózanodott!”
 • 7. tosa2 2009. augusztus 27. 12:12
  „Végül is ki dobta be azt a koktélt ?? !!!”
 • 6. sőndör 2009. augusztus 27. 11:35
  „Fikó is nyugtalan ? Codálnám ! Ő szerintem dörzsölgeti a patáit.”
 • 5. antilibsi 2009. augusztus 26. 23:07
  „" Attól tartok, hogy ez még nem a vég". Biztos, hogy ezt jól idézték? Vagy tényleg így mondta? A vég és vége szavak közt azért van árnyalatnyi különbség. Vagy nem?”
 • 4. ti-a-bi 2009. augusztus 26. 22:05
  „Hát csak idegeskedjenek,”
 • 3. Sisapista 2009. augusztus 26. 15:29
  „Nem baj inkább kezdődjön el és inkább nézzék a magyart barbárnak, mint birkának. A gyujtogatás lehet nem szép dolog de például egy lángoló és haldokló Ficó-t nyálcsorgatva nézék én is.”
 • 2. AranyKözépút 2009. augusztus 26. 13:15
  „Provokáció??? Hm....az nagyon érdekes lenne, hogy az EU erre bezzeg felkapná a fejét.....”
 • 1. info2009* 2009. augusztus 26. 11:58
  „Az amerikai es (mas "barati") orszagok kovetsegei a vilag minden orszagaban vedve vannak. Ha a magyar rendorseg vedeni tudta Madonnat, akkor valoszinuleg lesz ra kapacitas, hogy atiranyitsak Oket a Szlovak Kovetseghez. A Szlovak, Roman, Szerb, Horvat kovetsegeket vedeni kell, hogy ne adjunk lehetoseget semmi provokacionak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák nagykövetség: Sólyom László elítéli a támadást

Sólyom László köztársasági elnök a leghatározottabban elítéli a budapesti szlovák nagykövetséget ért… Tovább olvasom