Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A Szilánk és a város

Egy évvel ezelőtt vásárolta meg a Szilánk Rt. a volt konzervgyári 11 hektárt, 2003 októberében pedig már a Pulcz utcába is költözött. Botka László polgármesternek a szerződéskötés évfordulóján mutatták be az újjászületett ingatlanegyüttest.
A Szilánk cégcsoport vezetője, Varga Gusztáv megköszönte Botka László polgármesternek azt a segítséget, amelyet a volt konzervgyár helyén létrehozott üvegipari cég a várostól kapott. Egy évvel ezelőtt vásárolták meg a korábban konzervgyárat üzemeltető rt.-től – amelynek a szegedi önkormányzat is a tagja volt – azt a 11 hektárt, amelyen Magyarország legnagyobb üvegipari gyártó kapacitását, logisztikai bázisát és lakossági ügyfélszolgálatát létrehozták. Botka László azt hangsúlyozta a Szilánknál tett látogatásakor, hogy Szeged csak nyert a cégnek köszönhetően: a konzervgyári hektárok megmaradtak ipartelepnek, s a Szilánk által megígért 150 új munkahelyből 100 már létre is jött.

A 15 évvel ezelőtt családi vállalkozásként alapított Szilánk Rt. 4,5 milliárd forintos árbevételével és 300 alkalmazottjával jelenleg az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő üvegipari cége. A lepusztult konzervgyári épületeket, raktárakat, gyártócsarnokokat több száz millió forintos beruházással újították fel. Hogy most már végképp semmi se emlékeztessen a múltra, kérték, hogy a város a konzervgyári megállót Szilánkra keresztelje át, a polgármesternek pedig ebből az alkalomból egy üvegből készült jelképes villamosjegyet ajándékoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai)

a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent. A messziről… Tovább olvasom