Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A szerb kormány tárgyal Mladiccsal a feladásról?

A szerbiai rendőrség egykori tisztségviselője, Marko Nicsovics szerint a szerb kormány döntő tárgyalásokat folytat Ratko Mladiccsal, arról, hogy önként adja fel magát.
Ratko Mladics
A tárgyalásokban Mladics támogatói is részt vesznek, akik a milosevicsi korszakban jelentős vagyonra tettek szert, Mladiccsal együtt. A hágai vádlott feltételeket szabott: pénzügyi támogatást kér családja és támogatói részére, valamint garanciát arra, hogy senkinek nem esik bántódása azért, mert rejtegette őt - különben nem adja fel magát.

Marko Nicsovics független szakértő, aki mindezt nyilvánosságra hozta, úgy fogalmaz: mostantól nem a politikai erőviszonyoktól függ Mladics elfogása, hanem egy jelentős pénzösszegtől. A szakértő szerint ugyanakkor Mladics szándéka mindennél többet ér, mert a hadsereg egyszerűen nem meri elfogni a vádlottat, ugyanis fél attól, hogy az akció áldozatokat követelne.

A szerb igazságügy miniszter tagadja, hogy a kormány tárgyalna a bűnözővel. Zoran Stojkovics szerint ők is csak a médiából értesültek arról, hogy Mladiccsal állítólagos tárgyalások folynak.

Korábban szerb kormányzati vezetők azt nyilatkozták, hogy Ratko Mladicsot 2005 végéig kiadják. Ehhez azonban csak úgy tarthatják magukat, ha öt nap alatt kifizetik vagy elfogják. Ami nem lesz egyszerű, mert különböző források szerint a körözött bűnözőt a szerb hadsereg bizonyos osztagai, sőt, a titkosszolgálat is védi.

Hevér Lóránt
(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentföld békéjéért imádkozott XVI. Benedek karácsonykor

A szentföldi békéért imádkozott első karácsonyi miséjén XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter… Tovább olvasom