Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A szentföld békéjéért imádkozott XVI. Benedek karácsonykor

A szentföldi békéért imádkozott első karácsonyi miséjén XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter bazilikában és a bazilika előtti téren összegyűlt ezrek előtt.
XVI. Benedek pápa
"Ezen az éjszakán, amikor Betlehem felé nézünk, különleges módon szeretnénk imádkozni Megváltónk szülőhelyéért, és az ott élő és szenvedő embereként" - mondta szentbeszédében a katolikus egyházfő. "A Szentföld békéjéért szeretnénk imádkozni" - tette hozzá a pápa a néhány perccel szombat éjfél előtt megkezdett szertartáson mondott szentbeszédében.

"Betlehem fénye soha nem hunyt ki. Minden korban megérintett férfiakat és nőket, fényeskedett körülöttük" - mondta XVI. Benedek, akit április 19-én választottak meg a II. János Pál utódjául. XVI. Benedek felelevenítette Krisztus születésének történetét és kérte a katolikusokat: ne feledjék, hogy a karácsony valódi jelentése a gyermek Jézusból sugárzó "belső fény".

A pápa felszólította hallgatóságát, segítsenek véget vetni a konfliktusoknak és a nézetértéseknek, bárhol is legyenek a világban.

"Igyekezzünk (Krisztus) békéjének cselekvő hírnökeivé válni a mai világban" - hangsúlyozta a katolikus egyházfő.

XVI. Benedek, aki meghívást kapott Izraelbe és a palesztin területekre teendő látogatásra, heves imádsággal könyörgött a Szentföld békéjéért.

XVI. Benedek vasárnap a Szent Péter bazilika erkélyéről ünnepi Urbi et Orbi (a városnak, azaz Rómának és a világnak szóló) áldást ad.

A Szent Péter székesegyházban elmondott pápai szentbeszéd idején a betlehemi Születés bazilikában még tartott az éjféli mise, amelyen Michel Sabbah, Jeruzsálem latin pátriárkája arra szólította fel az izraelieket és a palesztinokat, hogy vessenek véget az erőszaknak.

Szentbeszédében a pátriárka hangsúlyozta: mindként félnek félre kell tennie a múltat és helyet kell adnia az új jövőnek. Felszólította Izraelt, vessen véget a palesztin fegyveresek likvidálásának, mert ez nem javított a biztonságon és nem állította meg az erőszakhullámot.

A szertartáson jelen volt Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke is.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távol Európától, távol Magyarországtól

Hogyan töltik a szentestét a hazájuktól több ezer kilométerre lévő szegediek? Hogyan élik meg, hogy… Tovább olvasom