Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A szekszárdi kórháznál maradnak a ''lázadó'' orvosok

Mégis marad a Tolna megyei kórháznál az a négy sebész, akik korábban felmondtak. Az orvosoknak és a kórház vezetőinek ugyanis sikerült megállapodniuk. Korábban négyszeres pénzt kértek a sebészek. Távozásuk jelentős problémát okozott volna a kórház sebészeti osztályán.
Többszöri egyeztetés után, még a felmondási idő lejárta előtt megállapodott a Tolna megyei kórház vezetése a korábban távozásukat bejelentő sebészorvosok által alapított kft.-vel - tájékoztatott a szekszárdi Balassa kórház szóvivője. A sebészorvosok és a kórházi vezetők egyetértettek abban, hogy az orvosok és ápolók munkájáért fizethető közalkalmazotti bér megalázóan kevés, és abban is, hogy erre, a magyar egészségügy egészét átható problémára a szekszárdi kórház gazdálkodása nem nyújthat megoldást - mondta el Cser Ildikó.

Tájékoztatása szerint a közalkalmazotti státusáról másfél hónappal ezelőtt együttesen lemondó négy sebészorvos elfogadta a kórház vezetésének pénzügyi ajánlatát, továbbra is részt vállal a sebészeti osztályon folyó munkában. Az orvosok által alapított kft.-vel a kórház rendkívül szigorúan szabályozott szerződést kötött - tette hozzá a megyei kórház szóvivője.

Az ügy előzménye, hogy négy sebész adjunktus január végén benyújtotta felmondását. A szakorvosok kft.-t alapítottak, és a korábbi díjazásuknak körülbelül a négy, négy és félszeresét követelték a kórháztól. A sebészek napidíjként fejenként 50 ezer forintot, hétközi ügyeleti díjra 40 ezer forintot, hétvégi ügyeletre 72 ezer forintot kértek korábban. Az orvosok távozásával a 60 ágyas sebészeti osztályon a főorvos mellett két szakorvos és hét, szakvizsga előtt álló sebész maradt volna, az alacsony létszám jelentős problémát okozott volna a kórháznak. A kórház szóvivője arról nem adott információt, hogy a mostani megállapodás milyen pénzügyi feltételeket tartalmaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom