Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

A Széchenyi Kártya Program újabb lehetőséget ad

A Széchenyi Kártya Program kiterjesztésével a kis- és középvállalkozások finanszírozásának újabb lehetőségei nyílnak meg.

Krisán László emlékeztetett arra, hogy augusztus 2-án indult a 3 éves futamidejű, maximum 25 millió forintos forgóeszköz hitelezés, szeptember elsejétől a 10 éves futamidejű maximum 50 millió forintos keretű beruházási hitel, 2011. január 1-jétől pedig az európai uniós pályázatokhoz szükséges önerő hitel is szerepel a Széchenyi Kártya programban.

A vezérigazgató szerint a Széchenyi Kártya Program új termékportfoliója is biztosítja a termékre eddig is jellemző egyszerűséget, egyszerű hozzáférhetőséget, az adminisztráció-mentességet, a jó árát. Hangsúlyozta, hogy a Széchenyi Kártya Program teljes portfoliójának működése esetén egy megbízható vállalkozó akár 125 millió forint, az állami támogatás miatt kedvező kamatozású hitelt is felvehet egyszerre.

A KA-VOSZ vezérigazgatója kifejtette: a Széchenyi Kártya eddigi bázisán alapuló újabb hitelekhez a kormány 2 százalék kamattámogatást, 80 százalékos garanciát ad és átvállalja a garanciadíj felét, ezért a piacon lévő legkedvezőbb kondíciókkal kerülhetnek kihelyezésre a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei.

Krisán László elmondta, hogy a további újabb hitelek beárazása folyamatban van, de mindig a piacon legkedvezőbb kondíciókat fogják alkalmazni.

A vezérigazgató kiemelte: a forgóeszközhitel kifizetése számla ellenében történik, a befogadástól számítva 3 héten belül fizetnek. A beruházási hitelek esetében is tartani tudják majd a rövid kifizetési határidőt, várhatóan a számlák beérkezésétől 3-4 héten belül folyósítják a közreműködő bankok a forrást a kisvállalkozásoknak - mondta Krisán László.

Jelezte, hogy a beruházási hitelek esetében arról tárgyalnak, hogy a bankok fogadják el fedezetnek a beruházás tárgyát, a visszafizetésnél pedig 1-2 év türelmi időre lehet számítani.
A 2011 január elsejétől igényelhető Széchenyi Kártya Program önerő hitelnél szeretnék elérni, hogy a bankok ne csak az önerő finanszírozásához járuljanak hozzá, hanem vállaljanak szerepet az utófinanszírozott európai fejlesztési források biztosításában is.

Krisán László hangsúlyozta: a kiteljesedett Széchenyi Kártya Program tükrözi a kormány bizalmát a vállalkozók felé, hiszen a könnyítések meglépése erre épül. A KA-VOSZ megvédi a Széchenyi Kártya Programot úgy is, hogy szigorúan fellépnek a nem fizetőkkel szemben, a most induló hitelkonstrukciók esetében a tartozást az adóhivatal hajtja be.

Olvasóink írták

 • 6. gjozsi88 2010. augusztus 05. 13:54
  „szocdem!
  A hogyanra nem hallunk érdemi választ!
  Hogy képzeled el, hogy a fogyasztást tőkésitsd fel?
  Ugyanis a termék elöállitási költsége, a sok tényező (alapanyag, technika, technológia, munkabér...stb) a piacon a fejlett országok elöállitási költségeivel egyenlő és a különbség a részletekben van!
  Ugyanis a "dologi" kiadások költségei kint kisebbek ezért magasabb bért is elbir a termék ára, hogy eladható legyen!
  Mivel, miből fordítanál pénzt a korszerüsitésre az egyébb kiadások csökkentésére,hogy béreket, igy belső fogyasztást tudj élénkiteni?
  A világon, mi az egyik legalacsonyabb bérből adósodtunk el évtizedekre , oloyan fogyasztási cikkek vásárlásával, amire máshol nem vagy alig költenek (lakás, ház)”
 • 5. piteam 2010. augusztus 04. 05:35
  „Egy valamire való vállalkozó nem a politikusok és táboraik egymás hibáinak mutogatására figyel, hanem megtalálja e hibák által biztosított kiskapukat és él velük. Olyan törvényeket úgy sem hoznak, amivel a kormányzó politikusok és táboruk rosszul járna, hiszen minden szentnek maga felé... Ők sem kivételek, de még álszentek sem.”
 • 4. szocdem 2010. augusztus 03. 12:43
  „Kedves andor47!

  1. Az országot 1998-ban a transzatlanti tőke segédletével az MSZMP-ből kiváló politikusok (ilyen a Fidesz vezérkara is, pl. a szakszervezeti harcos Orbán is) TASZÍTOTTÁK oda ahol most van. (Az elmúlt 8 év hivatkozása hazugság, marketing, azoknak akik nem értik mi történt velük, mert csak a sportrovatot olvassák, és a lózungokat) A rendszerváltás után 3 hónappal J.K. Galbright a párizsi szocinternben azt mondta, hogy lecseréltük a "rosszul működő" rendszerünket egy "nem működőre" aminek meg fogjuk fizetni az árát. És fizetjü is Bokros óta folyamatosan. A Fiesz is fizettet, noha nem volna muszály, csak a rendszert kellene korrigálni. (Azt nem tudja hogy kell, nincs szakmai, politikai háttere hozzá)
  2.A szocdemek történelmileg soha semmilyen idegen erőnek nem szolgáltatták volna ki az országot- az IMF-nek sem. Ebből relevánsan következik, hogy nem ekll "lefeküdni" neki, de azt a magatartást sem engedheti meg egy felelős kormány magának, ami most történt. Tárgyalni kell, s mivel az IMF már túllépett a neoliberalizmuson (megbukott világszerte) figyelembe kellene venni az ajánlásait is.
  Pl. javasolta hogy tegyen valamit a kormányzat a belföldi kereslettel, mert az tragikusan alacsony, és veszélyes.
  A szocdemek szerint is mindenek előtt a fogyasztói oldalt kell feltőkésiteni, ami önmagában munkahelyek ezreit hozza létre, és spontánul fejleszti a gazdaságot. (A szent hiánycél, meg a szent költségvetés nem az, csak a gazdaság elemei, mint a háztartásban a jövedelem, a fizetnivaló, meg a konyhapénz viszonya)
  Továbbá, és ehhez képest a Fidesznek szakitani kellene azzal a kádárista populista kommunista demagógiával, hogy a segélyes "haszontalan", "teher" a gazdaságon. A segélyeket is emberi élethez méltóra kellene emelni, mivel a milliónyi segélyezett fogyasztása is hiányzik a termelésünkből, ami parlagon hagyott földekhez, bezárt kisüzemekhez vezetett.
  Ha ezen a két szegmensen átütő erejű modernizációt hajtana végre (lásd európai centrumországok modellje) volna értelme a kisvállakozásokba pénzt tölteni, mert az "felszívódna" a társadalomban, és erős gazdasághoz vezetne. Sőt! Még vendégmunkások ezreire is szükség lehetne, hogy a folyamatos bővülés termelési- fogyasztási volumenét biztosítani tudjuk.
  Így azonban nincs semmi értelme se a kártyának, se a tervnek (ami mellesleg visszalépések sorozata) csak újabb adóságválsághoz fogvezetni.

  Sajnálom hogy nem ismered ezeket az állításokat, pedig már 20 éve publikusak. A hátterükben pedig kipróbált, működő modell áll, amit a neoliberalizmus sem tudott lerombolni. Sőt! Megerősödtek tőle a szocdemek, pl Merkel helyén is egy szocdem politikus fog ülni egy év mulva (igaz, ott nem törölték ki őket a politikából mint "szükségteleneket")
  Barátság!”
 • 3. andor47 2010. augusztus 03. 12:06
  „Az ilyen szocdem félék milyen jól tudják, hogyan működnek a dolgok! A Fidesz a hibás amiért az Mszp-szdsz által a lejtő aljára taszított országot nem akarja még mélyebbre taszítani, hanem próbálkozik megemelni, ahelyett, hogy a Fidesz is adót emelne, jogszabályt szigorítana, meg kiárulná az országot. Azt írd le, hogy mit kellene a Fidesznek csinálni. Kíváncsi vagyok neked milyen programod lenne. Konkrét intézkedéseket írjál, ne azt, hogy feküdjön le az IMF-nek és csinálja azt amit a küldföldiek mondanak!”
 • 2. szocdem 2010. augusztus 03. 10:52
  „A program jó volna akkor, ha volna egy MŰKÖDŐ gazdaság amibe bele lehet tenni a pénzt. DE NINCS!

  A gazdasági lecsúszást az a neokapitalista paradigma okozta - amit egyébként még a "baloldal" is képviselt az elmúlt 20 évben - ami a tőkét önmagától és önmagában létező, a társadalomtól, és a reálgazdaságtól független "erő"-ként értelmezte.
  Ebben a paradigmában az állami, és a szociális kiadások mellett szintén "teher" -ként értelmezik a munkabéreket, amik vásárlóértéke valójában a gazdasági fejlődés alapja.

  Mára annyira alacsony lett a vásárlóerő és a kereslet, hogy a multi kiskereskedő cégek deklaráltan a hazai piacról való kivonulásban gondolkodnak, hiszen a 2008-as évi bevételeiknek csupán 40-50%-át fogják idén elérni, ami alapvetően nem a nyereséget, hanem a napi működésüket sodorja súlyos veszélybe.
  A minap ez a súlyos anomália is felmerült az IMF-el folytatott kormányzati szintű tárgyalásokon, mivel a reálgazdaságban tapasztalható ilyen, és ehhez hasonló folyamatok nem csak az adósságaink törlesztésének teljesítését, hanem az ország puszta fennmaradását is veszélyeztetik (ami ugye örökre beszünteti az adósságok törlesztését)
  A kormányzati kommunikációval és az ezen alapuló közbeszéddel ellentétben nem az IMF vaskalapossága, hanem a kormányzat pökhendisége okozta a tárgyalások felfüggesztését, aminek fő oka az a kijelentés volt, hogy Matolcsy és a Fidesz tudja hogy kell a gazdaságot beindítani életidegen módszerekkel is. Ilyen abszurd elképzelés a Széchenyi kártya program is, ami nem keresletet növel, hanem a vállalkozásokat kívánja feltőkésíteni a piaci kereslet mellérendelése nélkül. Világos, hogy a termelő oldalon ezáltal felbecsülhetetlen mennyiségű kapacitás és termék keletkezik, amit a továbbra is éhbérért dolgoztatott tömegek nem fognak (nem képesek) elfogyasztani, ami további inflációt, adópréseket, és destabilizációt (a jelenleg is tapasztalható bugyuta és populista demagóg ötletelést) fogja felerősíteni.
  Kis túlzással joggal állítható tehát, hogy Orbán Viktor és kormánya ezzel a természeti csapással felérő programmal burkolt osztogatásba kezdett, aminek árát ismét a társadalom fogja megfizetni, ám minden eddiginél magasabb mértékben, és még távolabb kerülünk a modern, európai kapitalizmus létező és jól működő modelljétől.
  A rendszerváltás tehát továbbra is várat magára, mert a Fidesz úgy hazudik, hogy közben alamizsnát dob a rá szavazó rétegekhez tartozó polgárok némelyikének..(Sajnálatos, hogy az alany nem érti: súlyos árat fog fizetni ezért a "kegyért")”
 • 1. asztalos 2010. augusztus 03. 10:21
  „Nagyon jó dolog, és reméljük tényleg azt a hatás kelti a gazdaságunknak, amit Viktor remél. Viszont jobban meg kell majd nézni kinek adnak. Réginél is sok fehér galléros bűnöző járt jól. tehát vigyázzunk ezzel!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kétfarkú Kutya polgármesterjelölteket állít

Megérdemli a kritikát a demokrácia működése Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt szegedi polgármesterjelöltje szerint. Ha nyer, Szegeden hegy lesz és adót fognak csökkenteni. Tovább olvasom