Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A Széchenyi fürdő hitelrontása miatt kártérítést kér

Kártérítést és helyreigazítást kér a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Life.com internetes magazintól, amely a világ legszennyezettebb helyszínei közé sorolta a budapesti Széchenyi fürdőt.
Róna Iván, a nemzeti turisztikai marketing szervezet vezérigazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: a kép megjelenése után számos felháborodott hozzászólás jelent meg az oldalon, köztük olyan amerikai olvasóktól, akik jártak már a fürdőben.

Vélhetően ezek hatására, a magazin szerkesztője kivette a Széchenyi fürdő képét az összeállításból és elnézést kért. Az MT Zrt. New York-i külképviseletének vezetője levélben arra kérte a szerkesztőt, hogy magyarázza meg, miként kerülhetett oda a fürdő fényképe, illetve felhívta a figyelmet arra, milyen súlyos kárt okozott a fürdőnek, Budapestnek és Magyarország turisztikai imázsának.

Így a helyreigazítás mellett ellentételezést kért a magazintól. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megalapozatlannak és felháborítónak tartja az esetet. A társaság egyelőre fontolgatja, hogy milyen formában kér a magazintól kártérítést a hitelrontás miatt. A fürdőüzemeltető társaság tájékoztatása szerint a Széchenyi fürdő a külföldiek körében az egyik legnépszerűbb fürdő a fővárosban. Kiss Ferenc fürdőüzemeltetési igazgató az MTI-nek elmondta, hogy Magyarország élen jár a közfürdők szabályozása szempontjából az Európai Unióban.

Szavai szerint néhány esetben jóval szigorúbb szabályokat alkalmaz Magyarország, mint az EU-ban. Víz által okozott megbetegedés az elmúlt több mint 10 évben nem történt a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőkben - jelentette ki az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok - NNI: helyszíni kihallgatást tartottak

Helyszíni kihallgatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Készenléti Rendőrség közreműködésével… Tovább olvasom