Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset történik. Egy rejtélyes, magányos nőt, aki múltját próbálja felejteni, visznek a toronyba, hogy gondját viselje egy időlegesen megvakult férfinak.
rendező: Isabel Coixet

forgatókönyvíró: Isabel Coixet
operatőr: Jean-Claude Larrieu
producer: Esther García
vágó: Irene Blecua

szereplő(k):
Sarah Polley (Hanna)
Tim Robbins (Josef)
Javier Cámara (Simon)
Eddie Marsan (Victor)
Steven Mackintosh (Dr. Sullitzer)

A film sztorija

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset történik. Egy rejtélyes, magányos nőt (Sarah Polley), aki múltját próbálja felejteni, visznek a toronyba, hogy gondját viselje egy időlegesen megvakult férfinak (Tim Robbins).

Különös meghittség ébred közöttük, egy titkokkal, igazságokkal, hazugságokkal, humorral és fájdalommal teli kapcsolat, amelyből egyikük sem kerülhet ki sértetlenül, és amely mindörökre megváltoztatja életüket. Egy film a ránk nehezedő múltról. A hirtelen támadt vihar előtti csendről. És úgy huszonötmillió hullámról, egy spanyol szakácsról (Javier Cámara) és egy lúdról.

Mindenekfelett pedig a szerelem erejéről, amely a legszörnyűbb körülmények között is megmutatkozik. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"Bár Coixet jóval érzelmesebb, mint dán kollégája, azért ő sem riad vissza a szenvedés bemutatásától, Polley és a Jozef-et alakító Tim Robbins számára pedig nem okoz gondot az emberi szenvedés különböző árnyalatainak szakszerű kifejezése. Ugyanígy korrekt teljesítményt nyújtanak az elveszett lelkek tablójának háttérszereplői is, akik között olyan ismerősöket fedezhetünk fel, mint például a Rossz nevelésben és a Beszélj hozzá!-ban feltűnt Javier Cámara. Egy szemernyit azonban mintha mindannyian túljátszanák a szerepüket, ami akár rendezői utasításra is történhetett, hiszen Coixet mellett a túlzásairól (is) híres
Pedro Almodóvar is részt vett (igaz ezúttal csak producerként) A szavak titkos élete elkészítésében."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A darab a múlt és jelen tragikus pillanatait bámulatosan illeszti össze. Mindezt pózok és művészi manírok nélkül teszi, hogy a megdöbbent nézőt valóban elgondolkodtassa. Iszonytató háborús bűnökről (délszláv emberirtás), az átélt fájdalmakról, a férfi és női kapcsolat mibenlétéről elmélkedik, kerülve a szájbarágós modort. A kanadai színésznővel korábban is dolgozó rendező, Isabel Coixet (Az élet nélkülem) tökéletes partnerre talált Tim Robbins személyében, aki képes elfeledtetni az amúgy elképesztően tehetséges Sarah Polleyval a kettejük közti markáns korkülönbséget"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom