Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A szászok is befektetnének Győrött

A tartományi miniszterelnökkel üzletemberek érkeztek Győrbe – elsősorban az autóiparra alapoznak.

Bajorország után egy újabb német tartomány, a Szász Szabad Állam lát lehetőséget Magyarországon, s ezen belül Győrött. Georg Milbradt miniszterelnök tegnapi győri látogatásán együttműködési megállapodást kötött a freibergi egyetem és a győri Széchenyi-egyetem.

A III. Szász–Magyar Gazdasági Napok elnevezésű rendezvénysorozatra hazánkba érkező, Georg Milbradt miniszterelnök vezette szász delegáció Győrben töltötte keddi napját. A Széchenyi-egyetem mellett a küldöttség felkereste a győri Audi Hungaria Motor Kft.-t és a Hörmann Győr Kft.-t. Georg Milbradt a Kisalföldnek adott nyilatkozatában kifejtette: tartománya cégei szívesen fektetnek be a közép-európai térségbe, mivel a fejlett háttér és a németországihoz képest alacsonyabb munkabérek versenyképessé teszik ezeket az országokat, köztük Magyarországot.

Szászország és Győr között közös pontot jelent, hogy mindkét térség az autóiparra alapoz és sok beszállítóval rendelkezik. Ezek számának emelését elősegítheti az a tegnap aláírt megállapodás is, amelyet a freibergi Műszaki Egyetem Bányászati Akadémiája Anyagtechnológiai és Fémmegmunkálási Intézetének és a győri Széchenyi István Egyetem Anyagismereti és Járműgyártási Intézetének képviselői kötöttek az elektronsugár-technológiák fejlesztése és a szélréteg-felületkezelési technika területén. A megállapodást dr. Rudolf Kawalla és dr. Kardos Károly rektorhelyettesek látták el kézjegyükkel. Ennek az együttműködésnek az eredményei a motorfejlesztés javát szolgálják és ennek megfelelően elsősorban az autógyártás beszállítóiparában használják.

– A miniszterelnöki látogatástól a forgalom bővülését várjuk, Milbradt úrral ugyanis nagyon sok szász üzletember érkezett Magyarországra, s velük olyan cégek alapításáról tárgyalunk, amelyekkel fokozhatjuk autóipari beszállításainkat – fogalmazott Vidos László, a Hörmann Győr Kft. ügyvezető igazgatója.

Koloszár Tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XIII. Fotós és Rövidfilmes Alkotótábor

Tovább olvasom