Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A szállító

Frank Martin, az egykori zsoldos múltjához képest csendes, kiegyensúlyozott életet él: szállítóként dolgozik. Munkájában csak annyi a különleges, hogy bármilyen tárgyat vagy személyt bárki megbízásából, bárhonnan bárhova elszállít megfelelő díjazás ellenében, és soha nem tesz fel kérdéseket...

Így aztán időnként rejtélyes és gyakran veszélyes feladatokat kap, melyek lebonyolításához különlegesen átalakított Mercedesét használja. Három alapszabályt határozott meg maga számára, melyeket sohasem szeg meg. Egy: mindig teljesítsd a megbízást. Kettő: nincsenek nevek. Három: ne bontsd fel a csomagot.
Új megbízása semmivel sem tűnik különlegesebbnek, mint eddigi munkái. Egy magát Wall Streetnek nevező amerikai bízza meg „kézbesítéssel". Amikor azonban Frank megáll valamiért útközben, észreveszi, hogy mozog a csomag, és először életében megszegi a hármas számú szabályt. Belenéz a zsákba, és egy gyönyörű nőt talál benne megkötözve. Frank számára a korrekt üzletmenetet, és mellesleg az életben maradást mindig is a három alapszabály betartása biztosította, el sem tudta képzelni, hogy valaha is megszegi őket. Pillanatnyi megingása, a hármas szabály megszegése után viszont romba dől az egész szabályrendszer, a nő egyre vadabb kalandokba sodorja, és a problémátlannak ígérkező fuvarból hajmeresztő ámokfutás kerekedik...

A forgatásról

Cory Yuen rendező:

„Már a forgatókönyv írásának kezdetén tudtuk, hogy Franknek milyen adottságai vannak, tehát azt is, hogy Jasonnek mi mindenre kell képesnek lennie. Ennek érdekében komoly edzéstervet állítottunk össze, amelynek teljesítése egy olyan sportembernek, mint Jason nem esett nehezére. A programnak ugyanúgy része volt az erőnléti alapozás, mint a különböző harcművészeti stílusok gyakorlása és a búvárkodás.

Minden filmben igyekszem kitalálni olyan akciókat, amilyeneket előtte még sehol sem láthatott a közönség. A szállítóban Frank például olaj segítségével teszi ártalmatlanná a támadóit, és azt is megmutatjuk, hogy milyen veszélyes fegyver válhat egy egyszerű pulóverből. Én elsősorban az akciójelenetek szakértője vagyok, a színészek munkáját társrendezőként Louis Leterrier irányította, és időnként Luc Besson is megjelent a forgatáson. Ő producerként rábízza a filmet az általa kiválasztott alkotókra, nem szokott beleavatkozni a munkájukba. Most azonban kivételt jelentettek a víz alatti jelenetek, hiszen Bessonnak A nagy kékséget és az Atlantiszt követően óriási tapasztalata van ebben a speciális filmes munkában. Jason búvármúltjának köszönhetően igen jól megértették egymást, amikor ezt a részt vettük fel."

Jason Statham:

„Egy tapasztalt tengeri búvárral Marseilleshez közel, víz alatti barlangokban edzettünk, ő ki akarta próbálni, hogyan bírom a gyűrődést, ezért volt olyan, hogy minden fényforrás nélkül magamra hagyott a vízben. Töksötét volt, de nem pánikoltam be: Franknek kötélből vannak az idegei és én el tudom játszani Franket. Ha merülsz, nem lehet benned semmi feszültség, nem görcsölhetsz, meg kell tanulnod elengedni magadat."

Steven Chasman producer:

„Lai szerepére olyan színésznőt kerestünk, akinek már komoly tapasztalatai vannak, de mégis újat jelent a közönségnek. Shu Qi igazi sztár Ázsiában, de máshol a világon eddig nem ismerték. Éppen Malajziában forgatott, amikor először tárgyaltam vele, és már az első találkozásunkkor elbűvölt: élőben ugyanúgy gyönyörű mint a filmvásznon. Ráadásul az akciójelenetek nagy részét ő is saját maga forgatta le, elképesztő kaszkadőrmutatványokra képes. Csak az angoltudását kellett felfejleszteni. Shu Qi azt mondta, hogy az angol kiejtés tökéletesítése sokkal keményebb feladatot jelentett neki, mint bármelyik akciójelenet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

törölt tartalom

Tovább olvasom