Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

A szabadkai rendőrfőnök szerint nem etnikai támadás történt

Borivoj Mucalj szabadkai rendőrfőnök szerint nem volt etnikai vagy vallási indíttatása a múlt héten Szabadkán történt bűnesetnek, amikor ismeretlen tettesek egy magyar fiatalembernek összevagdosták az arcát és csuklóját, magyarságára vonatkozó gyűlölködő kijelentéseket téve.
Az áldozat támadói azt kiabálták: "Felvágjuk az ereidet és elvérzel, mint egy kutya, mert nem érdemelted meg, hogy Szerbiában élj". Azt is mondták, hogy "nincs mit keresnie Szerbiában, menjen vissza Magyarországra".

"A bűnügyi rendőrség még mindig a tények megállapításán dolgozik. A feljelentésben szereplő megfogalmazások pontatlanok, a támadás indíttatása nem volt sem nemzeti, sem vallási vagy faji gyűlölet, a nyilvánosság a megfelelő időben kap róla tájékoztatást" - mondta Mucalj a Yu Eco szabadkai tévének kedden késő este adott interjújában.

Borivoj Mucalj szerint Szabadkán a biztonsági helyzet kielégítő, holott a Vajdasági Magyar Szövetség vezetői szerint az utóbbi hónapokban drámai mértékben romlott a közbiztonság, megszaporodtak a betörések és a lopások a városban és a környékbeli településeken.

Mucalj szerint Szabadkán az idei évben 104 bűnesettel kevesebbről szerzett tudomást a rendőrség, mint a tavalyi év első három hónapjában. Ehhez képest a VMSZ szabadkai irodájában közölték kedden a távirati irodával, hogy a párt felszólítására két hét leforgása alatt eddig 178 bejelentés érkezett lopásokról, betörésekről és utcai rablásokról. Gyakorta elhangzanak olyan kifogások, hogy a kisebbségek nem lakossági számarányuknak megfelelően vannak képviseltetve a szabadkai rendőrségnél.

Mucalj erre reagálva azt mondta, hogy "nincs a világon nemzeti tekintetben sokszínűbb, hasonló szintű rendőri szervezet, mint a szabadkai belügyi titkárság". A rendőrparancsnok szerint a legfontosabb kritérium a rendőrségnél a szakmai hozzáértés, és - tette hozzá - a nemzeti hovatartozás a rendőrségnél "sosem volt beszédtéma".

Az incidens a múlt csütörtökön hajnalban történt. Az áldozat arról számolt be az MTI-nek, hogy az egyik támadó lefogta, a másik éles tárggyal összevagdosta az arcát és csuklóját. Harmadik társuk nézte az esetet. 8-10 sebet ejtettek az áldozaton és mellkason ütötték, de semmit sem vettek el tőle.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom