Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Sündörgők hatodszor rendeztek kiállítást

Kiállítást rendeztek a Liszt-központban a Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Alapítvány kézműves szakköre, a Sündörgő-csoport által készített dísztárgyakból.
Tárlatot rendeztek a Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Alapítvány Sündörgők szakkörének alkotásaiból. A kiállításon a gyermekek egyéves munkájának gyümölcsei tekinthetők meg. A tárlat ma zárja kapuit.
– A Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Alapítványt 1992-ben hozták létre a szülők – mondta el a tárlattal kapcsolatban Fényes Tiborné szülő. – Célunk a családban nevelt sérült gyermekek segítése, hiszen a megalakuláskor, szinte azzal egy időben, hat sérült gyermek született Sopronban. A városban akkor semmilyen fejlesztési lehetőség nem nyílt számukra, a gyerekek szüleikkel nap mint nap Győrbe jártak fejlesztésre. Ezért indítottak egy bölcsődei és később egy óvodai csoportot is, utóbbi mind a mai napig működik a Kőszegi úti óvodában.
Az alapítvány célja a sérült gyermekeket nevelő intézmények terápiás és gyógyászati eszközökkel való ellátása, továbbá szerveznek gyógyúszást és gyógylovaglást is számukra. Létezik egy gyógytornacsoport, valamint működik kézműves szakkör is.
– Az akkor született sérült gyerekek most már nagyok, így jogilag „kinőttük” az első alapítványt – tette hozzá Fényes Tiborné. – Ezért létrehoztunk egy új alapítványt, a Hova Tovább-ot, amely már az iskolából kikerült sérült fiatalokat támogatja az első alapítványhoz hasonlóan. Távlati cél egy napközi otthon, illetve egy lakóotthon kialakítása.
Az alapítvány várja a segíteni szándékozók felajánlásait a 10103386-55449100-01000009 bankszámlaszámon. A személyi jövedelemadók egy százalékát pedig a 18525041-1-08 adószámra várják. A Sündörgő-kiállítás ma 12 óráig tekinthető meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom