Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

A strandoknak tájékoztatást kell adniuk a víz minőségéről

A strandoknak kötelező informálniuk a fürdőzni szándékozókat az aktuális vízminőségről – tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szóvivője.
Az előírások szerint az üzemeltetőknek a strandok bejáratánál elhelyezett táblán kell tájékoztatást adniuk a víz minőségéről. Az ÁNTSZ a tájékoztatási kötelezettség betartását rendszeresen ellenőrzi, a víz minőségét viszont nem, mivel a medencés strandok vize, azok állandó cseréje miatt nem ellenőrizhető.
A medencés közfürdők csak mintegy harmada rendelkezik víztisztító-forgató berendezéssel. Ezek között is vannak olyanok, ahol az üzemeltetés színvonala miatt a legnagyobb látogatottság idején a vízminőség nem megfelelő. A víztisztító nélküli (töltő-ürítő) medencék vizének minősége a terhelt időszakban, főként a hétvégeken rendkívül rossz, ezért a medencés strandok üzemeltetői december 31-ig kaptak végső haladékot a medencék vízforgatóval való felszerelésére.
A természetes fürdőhelyek vizének naprakész minősítését kedd óta az interneten találhatják meg a fürdőzők. Az antsz.hu/oki/okiävizminoseg.html honlapon található minősítés a tavalyi és az idei év adatait tartalmazza régiók szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom