Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A sportban sem mellékes

Egyáltalán nem mindegy, hogy sportoláshoz milyen melltartót viselnek a hölgyek – állítja az egyik legnagyobb sportszergyártó cég.
Egyáltalán nem mindegy, hogy sportoláshoz milyen melltartót viselnek a hölgyek – állítja az egyik legnagyobb sportszergyártó cég, amely pár hónapja elindított, Mellbedobással az egészséges nőkért című mozgalmával igyekszik felhívni a figyelmet erre a nem mellékes témára.
Sokan tartják fontosnak, hogy rendszeresen sportoljanak, egyre többen hajlandók a sportruházat árát is megfizetni, azonban mellékvágányra terelődött a megfelelő típusú, méretű melltartó viselése. Pedig edzés közben nagy jelentősége van a jól megválasztott fehérneműnek – állítja a sportszergyártó cég, amelynek mozgalmához hírességek is csatlakoztak már, például Tóth Gabi énekes, Horváth Éva szépségkirálynő és modell, továbbá sportemberek, civilek.

Legutóbb Adorjánné Olajos Andrea, a Testnevelési Egyetem tanársegédje csatlakozott, aki gyermekkora óta foglalkozik ritmikus sportgimnasztikával. Saját tapasztalataiból merítve állítja: a hölgyek számára a sport egyik legfontosabb kelléke a jól megválasztott melltartó. Elmesélte, hogy fiatal korában még nem voltak olyan jó minőségűek a melltartók, sok nehézséget is okoztak számára: nem tartottak eléggé, elcsúsztak és kényelmetlenek voltak.

Ma már könnyebb dolguk van a nőknek, hiszen választhatnak kimondottan a sporthoz, mozgáshoz kifejlesztett fehérneműt.
A jól szabott melltartó szépen megemeli és elválasztja, a megfelelő méretű kosár pedig alátámasztja a melleket. A jó melltartó felfogja a mellek súlyát, és megakadályozza, hogy a mell tartószalagjai kórosan megnyúljanak.

Árulkodó statisztika

A sportszergyártó cég statisztikai adatai szerint a melltartó nélküli futásnál a mell átlagosan 8,5 centimétert mozog. Normál – nem sportolásra kifejlesztett – melltartóval ez a mozgás körülbelül 32 százalékkal csökkenthető, de sportmelltartó használatával ezen még további 20 százalékkal lehet csökkenteni.

MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A raktár megy, a könyvtár marad A város nem mondott le arról, hogy legyen egy új tékája, 8 milliárd az ára

Sopron Horváth Ferenc Új könyvtár építése csak a hosszú távú tervekben szerepel, ezért még évekig a… Tovább olvasom