Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

A sport átsegít a nehézségeken

Az országban egyedülállóan a közelmúltban rangos elismerést vehetett át a soproni testvérpár, Krasznai Mária és Andrea. A két testnevelő tanár vallja, a sport megtanít talpra állni a nehéz helyzetekben.
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete életműdíját vehette át a közelmúltban Krasznai Mária, a soproni Fáy-iskola testnevelője. Testvérét, Andreát, aki a Széchenyi-gimnázium testnevelő tanára, fair play elismeréssel tüntették ki.
Derűsen beszélgetünk a Fáy-iskola tanári szobájában. Már az elején szóba kerül, hogy mindketten egy nemes családi hagyományt vittek tovább, amikor testnevelő tanárok lettek. Kötelezte őket az otthonról, a szüleiktől kapott útmutatás. Már az is egyedülálló, hogy a testvérek egyszerre, egy időben rangos elismerést vehettek át. Mindehhez tegyük hozzá: Krasznai Mária lánya lett a tizenötödik testnevelő a családban. Egy újabb különlegesség.
– A díj mindkettőnket megerősített abban, hogy amit eddig csináltunk, az jó, és a munkánk színvonalából ezután sem engedhetünk – mondja Mária. – Az iskolában a tornaórák mellet diáksporttal is foglalkozunk. Felkészítjük a tanulókat a versenyekre, és egyáltalán egy olyan délutáni elfoglaltságot kínálunk számukra, aminek nagy haszna van. Valljuk, a sport megtanít az önuralomra, és segít talpra állni a szorult helyzetekből. Ennek a mai céltudatos világunkban egyre nagyobb a jelentősége. Azaz a lehetőségeinkhez mérten segíteni kell a másikon.
Nos, az effajta önzetlen támogatásból Krasznai Andrea jelesre vizsgázott, így is példát mutatva a tanulóknak. Egy kosárlabda-mérkőzésen történt, hogy az ellenfél csapatában a kipontozódás miatt négyen maradtak. Andrea úgy döntött, saját csapatából lehoz egy játékost. Tegyük hozzá, a soproniak végül kikaptak. A másik emlékezetes eset egy kézilabdatornán esett meg. Az első helyen azonos pontszámmal végzett két csapat. A soproniak gólarányban jobbak voltak, de az ellenfél edzője nehezen fogadta volna el a második helyezést. Abban maradtak, hogy hétméteresekkel döntenek az elsőségről. A soproniak ezúttal is alulmaradtak. Az erkölcsi győzelem viszont mindkét esetben az övék volt, ugyanis ha vesztesen is, de emelt fővel jöttek le a pályáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom