Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A Sopron környéki úszásoktatás elindítója

A nagycenki Széchenyi István Általános Iskola egykori tanára, igazgatója, dr. Horváth Andrásné a megyei diáksport területén végzett kimagasló tevékenységéért elismerésben részesült. A biológia–testnevelés szakos tanárnő volt az, aki még a hetvenes évek elején kezdeményezte a nyári úszótanfolyamok elindítását Nagycenken és a környékbeli falvakban.
Dr. Horváth Andrásné harmincöt éven át dolgozott a nagycenki Széchenyi István Általános Iskolában, ebből tizennégy éven át vezette is az intézményt. A tanárnő két éve vonult nyugdíjba. Büszke arra, hogy egykori tanítványai közül többen első, ill. dobogós helyezést szereztek megyei és országos versenyeken.
– Ezeket a sikereket atlétika, kézilabda és labdarúgás sportágakból értük el. A testnevelői munkámban legfontosabbnak tartottam a sport, a rendszeres testmozgás megszerettetését, valamint a szabályok betartására és az ellenfél tiszteletére való nevelést. 1971-ben a megyében, illetve akkor még a Soproni járásban elsőként kezdeményeztem a nyári úszásoktatás bevezetését. Fontosnak tartottam, hogy minden gyerek megtanuljon úszni. Akkoriban a falvakban nem volt gyakorlat az úszásoktatás. Évtizedeken át Petőházára jártunk nyaranta a gyerekekkel – meséli dr. Horváth Andrásné, aki ma sem lett hűtlen a sporthoz, rendszeresen jár úszni és alkalmanként teniszezik.
A megyei diáksporttanács minden évben elismerésben részesíti a legkiválóbb edzőket, testnevelőket.
– A többéves munkám, az egész testnevelő tanári pályám elismerése ez az oklevél – mondja dr. Horváth Andrásné.
A megyei diáksport területén végzett kimagasló tevékenységéért az oklevelet Vámos Ferenctől, a diáksporttanács Sopron környéki felelősétől szerdán vette át a tanárnő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMAFC–Fehérvár KC 73–81 (21–19, 21–20, 16–21, 15–21)

Sopron, NB I/B-s férfimérkőzés, 300 néző. V.: Sabáli, Kurucz. Tovább olvasom