Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Sláger Rádió legfeljebb áthangolásokkal kalkulál

Jelentősen nem módosítja műsorstruktúráját a Sláger Rádió, ha újabb hét évre elnyeri 1997 óta használt országos frekvenciáját – mondta az MTI-nek a társaság vezérigazgatója.
„Szerintem nálunk érzékelik a legkisebb változtatást a hallgatók" – mondta Heal Edina, megjegyezve: a közönségmérések azt mutatják, hogy igencsak népszerű a műsoruk, a Sláger Rádió augusztusban története második legmagasabb közönségarányát teljesítette.

Az sem kényszeríti jelentősebb változtatásra őket, hogy a pályázatban vállalást kellett tenniük a két évnél nem régebben készült magyar számok arányára; mert náluk már most is 30 százalék ez a mutató, miközben a pályázók 25 és 35 százalék között tehetnek vállalást.

Jogosultságuk meghosszabbítása mellett érvelve arról beszélt: 12 év alatt 8,3 milliárd forintnyi adót és koncessziós díjat fizettek, ennek nagyobb részét az utolsó három esztendőben; ez akkora összeg, amekkorát senki más nem fizetett a rádiós piacon.

Olvasóink írták

 • 11. @Gabben 2009. október 30. 13:32
  „Hétfőn reggel , mindenki aki szereti a Sláger Rádiót és a Danubius-t , ahhoz hogy érződjön ez a dolog , reggel 8-kor pontban akinek autója van vagy egyéb hangos eszköze , dudáljon , hadd
  szóljon Magyarország a 2 rádióért!!!!!Ennyivel tartozunk !!!!!! Köszi”
 • 10. mindigatutit 2009. október 08. 14:14
  „7-es
  miért kell valakit valahová besorolni csak azért ,mert ő mást szeret ,mint a másik?Gondolod,hogy nem hallgatják őket orvosok,tanárok stb. emberek?szerinted??”
 • 9. Griffin 2009. október 08. 13:18
  „megoldáként marad(csak egy ötlet)a neten rengeteg rádiadó található, tematikusan is, országok szerint is)ha gép mellett tölti az ember az idejét, akkor inkább ezek közül válogasson, mert ezek a "nagy és jelentős" országos kereskedelmiek hallgathatalanok..az mr1-el pedig nem tudom mi a baja vmelyik hozzászólónak,na igen, akit sem az irodalom, sem a művészet, sem a kultúra egyéb területei befogadóképesség hiányában nem tudnak megérinteni,annak persze érdektelen,de gondolom pont ők a bocskor-rajongók...”
 • 8. macskaszem 2009. október 08. 11:32
  „Sokáig én is hallgattam de meguntam a zenéjüket meg a két leírhatatlanul értelmes embert.
  Néha még hallom őket mert üzletekben szól a rádió de annyi éppen elég belőlük. Saját magukat jól elszórakoztatják és az a legnagyobb baj hogy van rájuk igény.”
 • 7. Griffin 2009. október 08. 11:04
  „unalmas rádió;éjszaka főleg,előre felvett műsorvezetői szöveggel megy;volt úgy, hogy oda sem figyeltek, és éjjel egykor simán bemondták, hogy reggel 5 óra van, mert rossz blokkot indítottak el,két hihetelenül bárgyú csaj limonádéja megy éjjel, az internetről leszedett több hetes érdekes híreket lihegnek szenzációként, és ugyanazokat a zenéket játszák,még a sorrendet is lusták megváltoztatni, katasztrófa.Szerencsére reggel a borosbocskort már nem kell hallgatnom, az előzetesből ítélve szörnyű lehet;de hát olvasható a hallgatottsági arány,sajnos, ez a műsor a rádió mókika/győzike/józsibarát showja összességében,jól jellemzi ízlésbeli közállapotainkat”
 • 6. Primax 2009. október 08. 10:42
  „Van a rádiókon állomáskereső gomb.
  Akinek nem jön be a Sláger, mi a fenének hallgatja ?
  Tény, hogy magasan veri a mezőnyt hallgatottságban.
  A többszáz rádiócsatorna közül mindenki kiválaszthatja azt, ami neki tetszik.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. október 08. 10:41
  „Mindigatutit: három és fél millió rádióhallgatót szerintem összesen sem találnál az országban, nemhogy olyanokat, akik mazochista módon végigszenvedik reggelente ( 4 órában), ahogy ez a két ízléstelen, otromba idióta elszórakoztatja egymást. Mert igazából maguk sem tudják, min röhögnek; szerintem már csak rutinból csinálják, mert a pénz, ugye, nagy úr.
  Egyébként én, ha rádiót hallgatok, hát Petőfit hallgatok. A három közszolgálati rádióállomás közül ez lett a legnormálisabb a Such-féle "reform" után. Igaz, hogy sokszor ők is leadnak olyan elvont, hallgathatatlan számokat, hogy inkább lekapcsolom a rádiót, viszont rengeteg nagyon színvonalas nótát is játszanak. A zenekínálatuk pedig gazdagabb, mint a Lágeré meg a Gagyubiusé együttvéve. Erről ennyit.”
 • 4. Jerry 2009. október 08. 09:55
  „mindigatutit, megszámoltad, hogy ilyen jól tudod?Na mert az ilyen állítólagos felmérések többnyire hasra ütött számokból áll.Egyszer egy felmérésből kiderült ,hogy adott időben kis hazánkban 18 millió ember nézett tévét, és azok egyharmada a győzike sót.Egyébként tényleg a bb műsor egy katasztrófa.Én is inkább a Danúbiust hallgatom reggelente, bár sajnálom, hogy kezd az is elfajulni.Leginkább a Kék Dunát tartom igazán színvonalas adónak. Az sem véletlen, hogy slágert már többször megbüntették a bb páros otromba, trágár szövegei miatt.Ez a két médiabohóc teljesen el van magával, nem érdekli őket a hallgató,csak saját sztárságuk. Gondold csak el, királyoknak, isteneknek hívatják magukat a rádióban.Az meg egy külön téma, hogy a reggeli adásban alig van zene, csak otromba szövegelés.Sajnos a reggeli buszon néha ezt hallgatja a sofőr, de szerencsére egyre kevesebben, többen átálltak már a Danubiusra,talán nem véletlenül.”
 • 3. mindigatutit 2009. október 08. 09:41
  „2-es
  azért reggel csak-csak 3.5 millióan hallgatják a bochkorékat!!Ez nem lehet véletlen.Te meg hallgass Kossutho-ot vagy amit akarsz.Igen is jól csinálják amit csinálnak.Hajrá Sláger!!!”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. október 08. 09:24
  „Bochkorék?? Na ne! Ez a rádió addig ért valamit, amíg a két danubiusos, alja médiabohóc oda nem jött, tehát az indulástól számítva 1999 áprilisáig, azaz kb. másfél évig. Én úgy nyár végéig hallgattam rendszeresen, aztán már csak hébe-hóba, később meg úgy sem. Az elején még tetszett. Olyan slágereket bányásztak elő a hatvanas-hetvenes évekből, amelyeket nemcsak én (akkoriban úgy 15-16 éves voltam), de még a szüleim sem hallottak soha. Változatos és jó volt a zenei struktúra. Aztán elkezdtek lopva becsempészni egy-egy nótát a nyolcvanas évek elejéről is. Aztán már kevésbé lopva csinálták. Utána elmerészkedtek az egész nyolcvanas évekbe, és már nem is tagadták. Ezután elkezdtek hallgatói felméréseket végezni, hogy azok mit hallgatnak szívesen. Ezzel egy időben kezdték el azt, hogy egy számot naponta többször is leadtak, aztán lassan elindult az egész zenei kínálat "a nyolcvanas-kilencvenes évek, és napjaink" felé (csak azt tudnám, hogy akkor mi a francnak hallgattak ezek Slágert, miért nem inkább a Danubiust?), meg a jobb, megszokott műsorvezetők is kezdtek olajra lépni, én meg itt szüntettem be végleg a hallgatását. Azóta, hála istennek, csak olyankor kell hallgatnom, hogyha olyan közegbe kerülök, ahol véletlenül ez szól, és borsódzik a hátam a kíntól, ha Kylie Minogue - I should be so lucky, Rick Astley - Never gonna give you up, vagy a Queen - We will rock you számát meghallom! Mert ott folyton ezek és hasonlók szólnak; állítom, vagy egy végtelenített szalagjuk, és azt mindennap lejátsszák. De ami a legfélelmetesebb: hogy azokat a számokat, amelyeket úgyis mindennap háromszor hallanak, még KÉRIK is a tisztelt hallgatók (vasárnapi ebédnél néha hallom). Szóval mostanra egy nagy nulla lett a szememben, pedig régen tényleg nagyon szerettem. Egyébként a volt vezérigazgató, György Gábor egy nagy maszopos volt, és nem tudom, ki lett az utódja, de alig hinném, hogy ne "politikailag megbízható" embernek adta volna át a kormányrudat. Úgyhogy ha esetleg nagy változások lesznek a kormányzati berkeken belül, lehet, hogy nem sokáig lesz itten frekvencia. Mert mondanom sem kell, hogy a Sláger Rádió élen járt a hallgatók félretájékoztatásában, már ami a hírbeolvasásokat illeti. Engem nem zavar, hogy van, de ha végleg megszűnne, ugyan nem sírnék utána.”
 • 1. Spitfire 2009. október 08. 08:59
  „a Boros-Bochkor-Voga trió ér valamit, a zenék minden nap ugyan azok semmi változatosság, <moderálva> műsorvezetők, szóval katasztrófa az egész.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

390 orvosság olcsóbb lett

Októbertől 390 orvosság ára csökkent, átlagosan 3,5 százalékkal, ezek között negyvenhaté 10-20… Tovább olvasom