Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A sikerek és a gyász éve volt a tavalyi

A korábbiaknál több műszaki mentéssel zárták a tavalyi évet a kapuvári tűzoltók. Egy sajnálatos haláleset mellett szakmailag sikeres évről számolt be Molnár Sándor őrnagy, tűzoltóparancsnok.
– A sikereink és a gyászunk éve volt a tavalyi – fogalmazott a tűzoltóság elmúlt évéről Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok. Utóbbival az augusztusban közlekedési balesetben harminckét évesen elhunyt kollégára utalt és emlékezett parancsnoka.

Több mint hárommillióból

A 2006-os év kiemelt feladatai közé tartozott a környék bevásárlóközpontjainak, áruházainak ellenőrzése, az ezekben megtartott gyakorlatok tapasztalatainak hasznosítása. Fontos momentum volt az év végi, fertődi szituációs gyakorlat is (Kisalföld, 2006. december 13.).
Folytatódott a laktanya felújítása, ehhez az állomány több millió forintot érő munkával járult hozzá. Látható eredményei vannak a bevezetett takarékossági programnak, már több ezer köbméternyi gáz megtakarításáról számolhatott be a parancsnok.
– Tavaly több mint hárommillió forintból fejlesztettük a technikai felszerelésünket, többek közt gázérzékelő műszert, új légzőkészülékeket és egy vízszállító gépkocsit vettünk – ismertette a fejlesztéseket Molnár őrnagy.

Évente háromszáz vonulás

– Tavaly kétszázötven ellenőrzést végeztünk, ebből közel negyven esetben szabtunk ki helyszíni bírságot, és három szabálysértést állapítottunk meg – mondta Molnár Sándor.
Közel háromszáz esemény elhárítását végezték el a tűzoltók 2006-ban. Ez a nagyságrend az utóbbi években általánossá vált, a nagyobb ugrás a kilencvenes évek végén volt, előtte feleennyi esetben vonultak a kapuváriak. Molnár őrnagy hangsúlyozta: a lényeges változás az, hogy napjainkra a műszaki mentések (közlekedési balesetek, vihar- és egyéb károk) száma meghaladja az egyéb (tűz) esetekét. Tavaly közel száznegyvenszer műszaki mentéseken dolgoztak és alig kilencven tűzesethez vonultak ki.
– Úgy gondolom, ez a különbség a következő években csak nőni fog – tette hozzá a parancsnok. Molnár őrnagy szerint az elmúlt év nem produkált kiemelkedő eseményt. A neheze inkább az egy napra eső vonulások számában mutatkozott, volt olyan napjuk, amikor több mint egy tucat helyszínre mentek kollégái.

Fejlesztések és pályázatok

Az idei tervekről szólva Molnár őrnagy kijelentette: fontos a szakmai munka további fejlesztése, befejezik a laktanya rekonstrukcióját, pályáznak egy országúti gyorsbeavatkozó gépjármű beszerzésére és vélhetően a már évekkel ezelőtt, pályázaton megnyert gépjárműfecskendő is megérkezik Kapuvárra az idén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomájával vállalna munkát külföldön?

Tovább olvasom