Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

A Siemens PSE Kft. az egyetemre is épít

Szegedre 2000-ben települt a Siemens PSE Kft. kirendeltsége, 20 szoftverfejlesztővel kezdték el a munkát az Eszperantó utcai irodaház egyik emeletén. Ma 120 fővel két és fél emeletet foglalnak el, és egy másik irodaházban is bérelnek területet. Az egyetemen tanítják a szoftverfejlesztést, és speciális kutatólaboratóriumot hoztak létre az SZTE-n.
A Siemens PSE Program- és Rendszerfejlesztő Kft. azért telepítette Szegedre hét évvel ezelőtt egyik kirendeltségét, mert abban bízott, hogy építhet a Szegedi Tudományegyetemről kikerülő szoftverfejlesztőkre. A várakozások beigazolódtak, mert a szegedi szellemi kapacitásnak köszönhetően a cég dinamikusan fejlődött, amivel párhuzamosan a létszám is a hatszorosára, az induló húszról 120-ra emelkedhetett. Ma már két és fél emeleten „laknak" az Eszperantó utcai irodaházban.

A szoftverfejlesztő cég idetelepülése után az is kiderült, hogy akkor kaphatnának az elvárásoknak maximálisan megfelelő diplomásokat – mondta el Simon József kirendeltségvezető –, ha már az egyetemen is foglalkozhatnának a hallgatókkal. Ezért két évvel ezelőtt Szoftverfejlesztés a gyakorlatban címmel általános ismereteket nyújtó speciális kollégiumot indítottak, amit évente 70-80 diák látogat. Ez a kurzus abban segít, hogy a végzősök sikeresen pályázhassanak szoftverfejlesztő cégekhez, többek között a Siemens PSE-hez is. Később egy olyan kooperatív programot indítottak el ötödévesek számára, amely lehetővé teszi, hogy a hallgatók heti 30 órában, tíz hónapon keresztül a gyakorlatban is bekapcsolódhassanak valós ipari projektekbe.

A Siemens PSE Kft. szakképzési járulékból évi több millió forint fejlesztési támogatást ad az egyetemnek: tavaly speciális kutatólaboratóriumot alakított ki, amelyben a beágyazott szoftverfejlesztés elsajátítására nyílik lehetőség egy másik speciális kollégium keretein belül. A cég által támogatott kurzusokon a Siemens PSE vezető fejlesztői tartanak elméleti és gyakorlati órákat. Mindezt azért teszik, mert hosszú távon gondolkodnak a szegedi kirendeltség továbbfejlesztésében – jelentette ki Simon József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szolgált a rendőrség az ünnepen?

Tovább olvasom