Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A segítő szándék vezérli

Baaderné Pócza Éva Humanitás-díjat vehetett át a hűség napján. A soproni önkormányzat vezető főtanácsosa részt vett a városban működő telefonos lelkisegély-szolgálat munkájában is.
– Mindig is kötelességemnek éreztem, hogy ismereteim és szakmai tapasztalataim segítségével a hozzám fordulókat támogassam – mondta el Baaderné Pócza Éva. – Nem könnyű ez a terület, hiszen az emberek ide csak a problémáikkal jönnek és nekünk, szociális szakembereknek az a feladatunk, hogy segítsünk a megoldásban. Fontosnak tartom, hogy az ügyfelekkel való bánásmód a rászorultakkal szembeni együttérzésben nyilvánuljon meg és a törvény adta lehetőségekkel élve tudjak segíteni. A folyamatos képzést és az önképzést elengedhetetlennek tartom. A mi szakmánkban, a szociális területen a társadalmi problémák változásával a megoldási módok is változnak.
Baaderné Pócza Éva jelenleg a soproni önkormányzatnál dolgozik vezető főtanácsosként. Közel tíz évig, 1992-től kezdve a szociális és egészségügyi bizottság titkára volt. Szívesen emlékszik vissza erre az időszakra, ugyanis olyan munkatársakkal került kapcsolatba, akiket a segítő szándék vezérelt. A feladatköréhez tartozott a szociális nonprofit és az érdekvédelmi szervezetek munkájának összehangolása. A városban működő telefonos lelkisegély-szolgálat munkájában is aktívan részt vett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátgéber László:

– Úgy tqnik, megviselte játékosainkat a mérkőzés előtti huzavona. Gratulálok a… Tovább olvasom