Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A sakk is bekerült az alaptantervbe

Bekerült a sakk a Nemzeti alaptantervbe (NAT) - mondta Révész Máriusz fideszes parlamenti képviselő, a Budapesti Sakkszövetség elnöke pénteken Budapesten, a SMART Kreatív Interaktivitás 2012 elnevezésű országos digitális tananyagkészítő pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén.
A SMART Partner Iskola Program keretében 2012 tavaszán negyedszer hirdettek meg tananyagkészítő pályázatot pedagógusoknak notebookra készült interaktív órai anyagokra; az idén új kategóriaként hirdették meg a sakkot.

Révész Máriusz, az Országgyűlés oktatási bizottságának tagja kiemelte, a sakkot a NAT az eredményes tanulást segítő motiváló módszerek közé sorolja. Beszámolt arról, hogy Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója július közepéig kérte a sakkra vonatkozó rész kidolgozását a kerettanterv számára.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a sakktanulást akár háromévesen érdemes elkezdeni, és ennek a játéknak még "transzfer hatása is van", ugyanis "a sakkozó gyerekek nemcsak sakkban jók", hanem más logikai játékban is, sőt még a szövegértési feladatokat is lényegesen jobban oldják meg.

Révész Máriusz elmondta, hogy Kőbányán minden óvodában van sakkoktatás, "hatalmas sikere van", és bizonyos fokú autizmusban szenvedő gyermekek beilleszkedését is segíti a sakk.

Polgár Judit sakkvilágbajnok előadásában kiemelte, a sakk "segíti használni az agyat". Megemlítette, hogy a sakkoktatásról tankönyvet szerkesztettek, és a digitális változata is elkészült. A sakk "kereszttantárgyként" más tárgyak oktatásában is alkalmazható, például a matematikában - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben, ideiglenes átadási letartóztatásban a bundabotrány kapcsán őrizetbe vett férfiak

A nemzetközi fogadási csalásokkal összefüggésben a múlt hét elején őrizetbe vett Str. Lászlót… Tovább olvasom